Необходими продукти:

1 пакет кори за баница
около 1.300 кг тиква
краве масло за намазване
захар по 1- 1.5 супена лъжица за поръсване на плънката във всяко руло
канела,индийско орехче,ванилия

За заливката:
2 яйца
1/3 ч.ч. прясно мляко (или малко повече)
сода бикарбонат на върха на ножа
1 ванилия

За глазурата:
сок от половин лимон
пудра захар (колкото да се получи кашичка при смесването със сока)

Начин на приготвяне:

Тиквата се настъргва. Оставя се сурова, не се пече или вари.

Една кора се намазва леко с краве масло. Отгоре се слага втора кора, която се поръсва с канела, мъничко индийско орехче и ванилия.

Отгоре се слага тиквата - около 3 големи супени лъжици с връх. Разпределя се равномерно. Тиквата се поръсва с 1-1.5 чаена лъжичка захар.

Двете кори с плънката се завиват на руло.

Повтаря се процедурата с останалите двойки кори.

Тава се намазнява с олио. Дъното се постила с една от корите. Върху нея едно до друго се редят рулата.

След като са наредени, се нарязват напречно, за да се получат квадрати.

Ако ви е останала 1 кора, може да я накъсате на малки парченца и да поръсите тиквеника с тях.Така ще придобие леко "рошав" вид.

Приготвя се заливка от 2-те яйца,содата, млякото и ванилията. Нарязания тиквеник се залива равномерно.

Отгоре се слагат и няколко парченца масло.

Пече се на предварително загрята, умерена фурна - 180-200С. След като се изпече, се залива с глазурата.