Автор
Woman.bg

Неузнаваеми след пластични операции (снимки)

В Южна Корея пластичните хирурзи са много добри, толкова добри, че създават на пациентите си неочаквани проблеми, които не са свързани със здравословното им състояние.

Хората, които пътуват до източноазиатската държава, за да се подложат на пластична операция, понякога се връщат толкова променени, че служителите на границата трудно ги разпознават по снимките в личните документи. Затова някои болници в Южна Корея издават "Сертификати за пластична хирургия" на пациентите си. Тези документи доказват, че лицето на снимките в личните документи и лицето пред очите на представителите на властите е едно и също.

В сертификата се вписва номерът на паспорта на пациента, името на болницата, където е извършена операцията и срокът на престоя в болницата, разкриват от БГНЕС.

През 2009 г. 23 китайки се сблъскват с проблеми на връщане от Южна Корея в Китай след като са се подложили на операция. Жените са спрени на паспортния контрол, защото според служителите имали по-големи очи, по-висок нос и по-тесни брадички, отколкото на снимките в паспортите им. След преминаване през продължителни проверки, жените са допуснати в Китай с препоръката да сменят документите си за самоличност.

Четете още: Най-странните пластични операции

Южна Корея бързо се превърна в център на пластичната хирургия. В тази страна се извършват най-много козметични процедури на глава от населението, показват данните на Международното общество на естетичните хирурзи.

Един на всеки 77 души в Южна Корея сега ляга под ножа, за да подобри външния си вид. Около 20% от жените на възраст между 19 и 49 г. в Сеул признават, че са се подлагали на поне една от най-разпространените процедури, като премахване на излишната кожа по горния клепач, за да изглеждат очите по-големи и по-"западни".

Четете още: Близначки дадоха 200 000 долара, за да приличат една на друга

Смята се, че музикалната индустрия има голям принос за развитието на пластичната хирургия. Много пациенти отиват в клиниките със снимки на известни личности и искат да имат американски тип носове и очи.