Автор
Мария Николова

Нескопосаният опит на Иран да скрие голотата на Чарлийз Терон (Видео)

Иран е страната на неограничените възможности... За цензура обаче. Могат да й съперничат немалко държави като Саудитска Арабия, Северна Корея и всички останали, които винаги са на дъното в класациите по свобода на словото. Но похватите на властите в Техеран за опазване на иранското общество от покварата на западния свят са ненадминати.

Да, Ислямската република, в която управлява религиозен шиитски режим, не обича жени с коси на показ или прекалено разкрепостено поведение. Там има дори нравствена полиция, която следи за спазването на строгите норми. Техеран обаче никак не приема и чуждата голота. Този път говорим за тази на Чарлийз Терон. Талантливата актриса очарова света в нощта на Оскарите с прелестна рокля на Диор, която в никакъв случай не беше прекалено разголена. Не така обаче сметнаха иранските власти и телевизията, която излъчваше церемонията, моментално покри раменете и деколтето на Терон и то страшно нескопосано. И крайно комично. Виртуалната черна блуза на Терон хаотично се разхождаше около нея и рядко заставаше на мястото, където бе предназначена да бъде. Това принуди телевизията да я премахне и просто замъгли „прекалено“ голите рамене и деколтето на актрисата.

Терон обаче не бе единствената, която падна под ножа на медиите в Иран. От цензурата в Ислямската република не бе пожалена и бизнесдамата от ирански произход, която живее в САЩ - Анушех Ансари. Тя бе на церемонията, за да вземе наградата на иранския режисьор Асгар Фархади, който не успя да присъства заради забраната на Доналд Тръмп. Видът на дамата, както ще видите и във видеото, е много далеч от предизвикателното - тя дори е наметната с шал!Вижда се съвсем малка част от деколтето – но и това е неприемливо в Иран...Луд свят...Единственото, за което си мисля, е "Добре, че Нина Добрев не беше на церемонията!". Тя обикновено демонстрира доста плът - нея може би иранската телевизия щеше да облече в буркини...