Популярният и обичан медиум Тереза Капуто, звездата на хитовото телевизионно предаване „Медиумът от Лонг Айлънд“, отваря вратата на своя свят и ни кани да разберем повече за изключителната й дарба.

Като предава посланията на онези, които са напуснали този свят, тя помага на хората да превъзмогнат загубата на обичните си близки. Неизменно забавна, искрена и земна, Тереза използва способностите си, за да ни убеди, че в живота има повече от това, което виждаме тук, във физическия свят. Тя иска да знаем, че починалите ни близки са в безопасност и в мир, че са с нас и ни наблюдават, обичат и ни помагат от отвъдното.

Книгата описва как се проявява дарбата на Тереза, какво се случва с душата след смъртта, как духовете описват отвъдния свят и каква роля играят семейството, приятелите, ангелите, духовните ни водачи и Бог тук и в живота след смъртта. Освен това ни учи как можем да общуваме с духовете безопасно и да разпознаваме знаците, които нашите починали близки ни изпращат.

Тереза вярва, че всички сме дошли на тази земя да се учим, да израснем духовно и да се научим да обичаме. Убедена е, че всичко в живота ни се случва за нашето най-висше благо, че Бог е любов, а животът на земята е само миг от вечността.

Тереза Капуто е една от най-харесваните телевизионни водещи, а предаването й „Медиумът от Лонг Айлънд“ по хитовия канал TLC се превърна в сензация. Във фейсбук профила си до момента Тереза Капуто има 3 138 361 почитатели, а книгата й „Нещо повече от този живот“ не слиза от бестселъровите класации.

Наред с удивителните й способности, професионализма и невероятния личен чар, Тереза Капуто е призната и като перфектна майка и съпруга.

Успехът й несъмнено е огромен и днес тя е една от най-популярните жени не само в Америка, но и в цял свят. Невинаги обаче животът й е бил толкова хармоничен.

Удивителните способности – дарба или проклятие?

Тереза Капуто е известен медиум, който може да разговаря с мъртвите. Още от малка сетивата й са по-развити, отколкото на останалите: говори с починали и предусеща бъдещи събития, вижда невидимото. Тъй като тя е единствената в семейството с такива способности, както и заради възпитанието си в духа на католицизма, Тереза дълго време не може да приеме своята дарба. Докато отрича способностите си, животът й е труден, чувства се потисната и депресирана, страда от различни фобии и панически разстройства.

Едва след като минава тридесетте, Тереза признава, че е различна, и осъзнава, че с дарбата си може да помогне на много хора. Така тя заживява пълноценен живот, тревожността й изчезва и открива истинското си призвание.

"Както сами ще се убедите, нужно ми бе доста време, за да приема дарбата си, но след като го направих, учех доста бързо. Често сравнявам този процес с подреждане на пъзел. В началото ми беше трудно да проумея смисъла на дарбата и да наместя парчетата, но щом започнах от рамката, вече беше по-лесно да я запълня. Винаги съм притежавала всички части от картината; трябваше само да се науча да ги подреждам така, че да пасват. Вярвам, че както някои хора са родени музиканти или интелектуалци, така и в моята ДНК е заложено да разговарям с духовете."

След като помага на хиляди хора да се свържат с любимите си същества от Другата страна и по този начин да намерят покой и изцеление, тя най-накрая чувства, че е намерила своето място под слънцето. В книгата „Нещо повече от този живот“ Тереза Капуто описва няколко интересни случая от своята практика с хора, на които е успяла да помогне.

Чрез общуването си с мъртвите, с ангелите и архангелите, както и със собствените си духовни водачи, Тереза Капуто научава много за устройството на отвъдния свят, за Бог и ангелите, за целта на човешкото съществуване и за начините, по които да изживеем живота си най-добре.

Неизменно до нея е цялото й семейство, което не спира да я подкрепя и да вярва в необикновените й възможности. Съпругът й Лари и двете им деца – Виктория и Лари-младши, участват активно и в предаването й по TLC „Медиумът от Лонг Айлънд“. Благодарение на тяхното разбиране се появява и книгата „Нещо повече от този живот“.