Коледа е най-красивият семеен празник, но и един от най-стресиращите моменти от годината, когато връзките биват подложени на сериозни изпитания.

Ето няколко неща, за които двойките се карат по Коледа:

Кой да сготви коледната вечеря? Дали това трябва да бъде жената, която обикновено приготвя вечерята, или мъжът също трябва да се включи, ако не изцяло да отмени половинката си на този ден, то поне да й помогне в приготовленията. Това е един от класическите поводи за кавги между влюбените.

Колко пари да отделим за подаръци за другите хора? Двойката трябва да се споразумее за сума, която пасва на финансовите им възможности, за да няма сериозни проблеми в януарския бюджет. Тук попадат и подаръците между двамата, а също и подаръците за децата.

Спорове възникват и ако единият от двамата трябва да работи по празниците. А ако и двамата са у дома, често се случва да не могат да изберат кой филм да гледат заедно.

Когато единият пийне малко повече, другият обикновено недоволства. Мисълта, че все някой трябва да почисти след пиянските пакости, обаче убива цялата магия на празника.

Един от честите проблеми около Коледа е дали да се вземе естествено дърво или да се купи изкуствена елха. Нищо не може да замени истинското дърво, но също така на никой не му се чистят падналите иглички. Еколозите съветват да не се купуват отсечени дървета, а да се вземе дръвче, посадено в саксия. След края на празниците то може да бъде отглеждано на балкона или да бъде засадено в градината.