По-голямото количество не винаги помага повече. Малка капка шампоан е достатъчна за късата коса и малко по-голяма е достатъчна за по-дългата коса.

Преди да използвате шампоана косата ви трябва да е напълно мокра. (Важен трик: Пенливостта е признак на излишък на шампоан; ако косата не се разпенва, това означава, че трябва да нанесете още шампоан.

По време на нанасянето на шампоан не търкайте грубо кожата на главата си. Внимателното втриване на шампоана в косата е доста ефективно. Няма нужда от допълнително шампоан за обикновено сухите краища на дългата коса. Оттичащият се шампоан е достатъчен да почисти краищата на косата.

Четете още: Ценни съвети от Боби Браун за божествена грива

Винаги изплаквайте обилно шампоана. Остатъците от продуктите за грижа намаляват блясъка.

Коригирайте избора си на шампоан в съответствие с климата и променящите се нужди на косата си. През лятото косата обикновено е по-суха и се нуждае от повече балсам. През зимата косата обикновено се нуждае от допълнителна влага. С напредване на възрастта косата и кожата ни стават по-сухи и по-тънки. За щастие, сега можем да се възползваме от шампоани с подмладяващи съставки.

Използвайте мек шампоан за нормална коса, ако сте свикнали да миете косата си с шампоан ежедневно. След известно време шампоаните за мазна коса изсушават косата, докато шампоаните с балсам я правят по-тежка. Напълно е достатъчно да използвате такива специални шампоани само веднъж седмично, вместо всеки ден като част от ежедневната ви рутина.

Четете още: Запазете цвета си красив за по-дълго

Източник: schwarzkopf.bg