Когато любимите ти хора са застрашени, си готов на всичко... дори на непозволени игри!


В тиха английска провинция една млада жена е нападната и изнасилена. Измъкнала се жива като по чудо, тя заминава за Ню Йорк, за да изгради нов живот. И нова самоличност. Поема на пътешествие, което ще я отведе до модния подиум в Париж, където ще се превърне в муза и супермодел на прочутия френски дизайнер Жан-Луи Тремон.

В Ню Йорк Ем се влюбва от пръв поглед в красивия актьор Лари Вон. Скоро те стават най-популярната двойка в света, появяват се на корицата на всяко известно списание, печелят милиони почитатели. Успешната кариера и щастливият брак помагат на Ем да загърби демоните от миналото.

Но следват нови драматични събития. Инцидентите, които сполетяват героите, се оказват организирани покушения срещу Ем и семейството й. Тя е решена да не се спира пред нищо, за да ги защити. Същото си мисли обаче и една тъмна личност от миналото – психопат с престъпни намерения, който се е заклел да унищожи света на Ем завинаги.

„Непозволени игри” е една завладяваща приказка за смелост и отмъщение, за любов и страст, за предателство и триумф, чието действие се развива между Ню Йорк и столиците на модата – Лондон и Париж, и екзотичните мегаполиси Истанбул и Хонконг

За автора:

Барбара Тейлър Брадфорд е родена на 10 май 1933 г. в Лийдс, Йоркшир, Англия. Израснала в предградието Горен Армли, майка ѝ вселява в нея любовта към книгите и четенето. С мечтата да стане писателка тя започва работа още на 16 години в „Йоркшир Ивнинг Пост” като машинописка, а по-късно е назначена като младши репортер в новинарския отдел.

Две годими след това става моден редактор на женското списание „Woman's Own. През 1953 г. пише за „Лондон Ивнинг Нюз”, през 1959 г. изпълнителен редактор на списанието „Лондон Американ”, а от 1962 г. до 1963 г. е колумнист в списание „Днес” в Лондон.

По-кусно работи като журналист за "Нюздей" и „Лос Анджелис Таймс”. Като един от водещите журналисти по темите за интериорния дизайн и начина на живот Барбара получава няколко награди и пише редица документални книги. Освен това издава и редактира няколко детски книги. Но дори след толкова дълга и успешна кариера тя никога не губи желание да пише романи. Трупа години опит и прави няколко неуспешни опита до 1976 г., когато сключва първия си договор.

През 1979 г. се появява дебютната ѝ книга "Изключителна жена", която се превръща в една от десетте най-продавани книги в историята. След успеха на романа Барбара напуска работа и се посвещава на писателската си кариера.

Член е на Съвета на Съвета на Библиотеката на Конгреса на САЩ. Ангажирана е с различни благотворителни каузи – за деца в неравностойно положение, за бедни момичета, за борбата с рака на гърдата, за жертвите на отвличания, както и с други благотворителни организации свързани с Йоркшир.

Книга: „НЕПОЗВОЛЕНИ ИГРИ”
Автор: Барбара Тейлър Бредфорд
Издателство: Бард