Има жени, които трудно се справят с кризата „неомъжена и на 30“. В днешно време е нормално жената първо да се погрижи за кариерата си и после да мисли за семейство и деца.

Ставаме свидетели на все по-силен обществен натиск върху дамите, които наближават тридесетия си рожден ден.

Няма място за излишни тревоги и притеснения, просто изяснете някои неща за себе си...

Как се чувствате?

Щастлива ли сте? Доволна ли сте от живота си? Харесвате ли работата си? Обичате ли това, което правите? Ако отговорите на тези въпроси с „да”, то нямате основание да се притеснявате и това да ви прави нещастна и тъжна.

Спокойните, щастливи и усмихнати хора действат разумно и някак успяват да осигурят за себе си само най-доброто. Това значи, че в момента, в който имате нужда от сериозна връзка, ще я получите. Никога не е късно за истинска любов и искрени чувства.

Ако пък не харесвате живота си и не правите това, което искате, какъв по-подходящ момент за промени от сега!?

Четете още: Спрете да правите тези неща, отблъсквате го - I част

Какво искате?

Имате желание да се отдадете на пътувания и приключения, които ще осмислят живота ви? Имате пълното право да разполагате със свободното си време както пожелаете, ако това ще ви направи щастлива. Може би по пътя ще срещнете човека, с когото бихте искала да споделите всички тези неща. Животът не свършва след обвързването!

Ако ви се иска вече да създадете семейство, помислете какво ви пречи да срещнете подходящия партньор. Може би от работа не ви остава време да общувате с нови хора. Може би си седите само в къщи, защото сте изморена. Може би давате погрешни сигнали по някаква причина и не успявате да привличате мъже. Помислете къде е проблемът и го решете. Излизайте повече, правете нови интересни неща, общувайте с различни хора, спортувайте... Забавлявайте се, не правете всичко с цел брак. Нещата ще се случат по естествен начин.

Как да се справите с натиска на роднини и приятели

Не се свивайте виновно, когато ви натякват, че нямате семейство. Не подскачайте като ужилена, когато някой ви попита кога мислите да имате деца. Отговаряйте спокойно и категорично, че това е нещо, което всеки решава сам и не желаете да обсъждате темата. Много е важно вие самата да мислите така. В противен случай никой няма да ви повярва.

Четете още: Науката помага за намирането на сродна душа