Хавлиена кърпа за напояване на растения

За да поддържате влагата на домашните растения, използвайте малка хавлиена кърпа с мека повърхност, която абсорбира добре течностите. Потопете кърпата във вода и я поставете на дъното на тава или друг съд.

Налейте в съда вода и поставете растенията. Така растенията ще се овлажняват за няколко дена, ако искате да прекарате няколко дена почивка извън дома си.

Хавлиена кърпа с халки за завеса на банята

Големите хавлиени кърпи могат да се трансформират в завеси за баня. Захванете ги с халки за окачване на корнизите, снабдени с щипки.

Ако искате перманентни завеси можете да пришиете няколко разноцветни парчета и да ги окачите до ваната. Тези завеси се почистват лесно, тъй като демонтажът е за минути.

Огледалото в банята като дъска за съобщения


Използвайте неперманентен маркер, който се почиства с гъба, за да изписвате бележки и съобщения върху огледалото. Можете да пишете важни задачи за деня, за да не ги забравите при тръгване за работа рано сутринта.

Ако хората от домакинството се събуждат по различно време, можете да си оставяте съобщения, които се почистват само със суха гъба.

Сода за хляб за отпушване на каналите


За да почистите от натрупвания каналите в банята използвайте няколко чашки сода за хляб. Изсипете содата в канала и сипете малко оцет.

Оставете да действа два часа и пуснете гореща вода. Можете да използвате този подход за не много запушените мивки, за да не използвате препарати. За да поддържате банята си чиста, използвайте сода и оцет редовно, за да премахвате натрупаните миризми.

Стара електрическа четка за зъби за почистване на мръсните фуги


Използвайте старата четка за зъби, снабдена с батерии, за да почистите замърсените от мухъл фуги в банята.

Електрически задвижваните влакна на главата на четката ще премахнат мухъла за минути.