Има проблеми, които се изтриват с усмивка, но прекомерното потоотделяне не е един от тях! Какво всъщност представлява изпотяването, което може да повлияе негативно върху социалните ни контакти?

Потните жлези изхвърлят от тялото секрет, който е без аромат и без цвят. Потта придобива мирис, когато бактериите по кожата започнат да разграждат потните капки. Застояла се върху кожата, потта придобива неприятна отблъскваща миризма. Всъщност потта съдържа 98-99% вода и 1-2% други вещества (натриеви, калиеви, хлорни, железни, медни, цинкови и други йони, витамини, въглехидрати, азотни субстанции, аминокиселини и хормони). Нейният състав варива в зависимост от мястото на отделяне, от температурата на околната среда и от самия организъм.

Различаваме два вида потоотделяне - термично и психогенно. Термичното потоотделяне е свързано с терморегулиращата функция на организма и се влияе значително от околната среда. Психогенното потоотделяне е свързано с емоционално или психическо напрежение (гняв, стрес, вълнение).

Всъщност хиперхидрозата (прекомерното потоотделяне) не е заболяване, което може да доведе до сериозни нарушения в здравословното състояние на организма, но може да повлияе негативно върху качеството му на живот. Хората се затварят в себе си и избягват социалните си контакти. Затова е важно хиперхидрозата да бъде адресирана и овладяна!

Френската дермокозметична лаборатория SVR разработи специална програма за борба с прекомерното изпотяване. Продуктите в серията SPIRIAL намаляват изпотяването до 60% и ограничават появата на неприятни миризми.

В серията ще откриете рол-он за подмишници; спрей за длани, ходила и подмишници и крем за лице, длани, ходила и подмишници.

рол-он за подмишници СЕГА с 15% отстъпка

А знаете ли, че прекомерното потоотделяне създава идеални условия за развитие на гъбични инфекции? Факт е, че влажните и топли места са идеална за тях среда. Друго усложнение, вследствие на обилното потене, може да бъде обрив в резултат на запушване на порите на потните жлези. Поради тази причина френската дермокозметична лаборатория SVR разработи SPIRIAL Gel moussant deodorant – измивен гел, който не само премахва замърсяванията по кожата, но и потиска образуването на неприятни миризми вследствие на потене и има анти-бактериално действие.