6-годишната Ани се бори с 5 тежки диагнози. Детето страда от Ворден хипотиреоидизъм, Спина Бифида, Сколиоза, Митрален пролапс и Атрофия на Лебер.

Най-тежкото и рядко заболяване на момиченцето е Атрофия на Лебер, която засяга едва 1% от населението на планетата и представлява тежка атрофия на зрителните нерви и на ретината на двете очи. Остатъчното зрение на детето е 10%.

"Най-голямата ни битка в момента е да запазим очичките на Ани и малкото зрение, което й е останало" - обясняват близките на детето.

"Консултирахме се с много лекари и разбрахме, че в България не може да й се помогне. Лекарите ни казваха само „Молете се на Бога!“, разказват родителите на 6-годишното момиченце.



"След дълги проучвания и запитвания в различни клиники в чужбина получихме отрицателни отговори от Великобритания, Израел и Турция. От клиника в Русия обаче ни отговориха, че имат утвърдена 25-годишна практика в борбата с това заболяване и могат да се заемат със случая на Ани" - допълват те.

"Лекарите ни обясниха, че това, което е вече атрофирало, няма как да се активизира, но това, което е останало живо като тъкан и нерви, може да бъде спасено"- посочиха родителите на момиченцето.

Тъй като Ани има тежко късогледство, а ретината е силно изтънена, руските специалисти обяснили, че е наложително да се направи операция, с която ще се предотврати растежа на окото и допълнителното увеличаване на късогледството и изтъняване на ретината, което би довело до нови тежки проблеми.

Първият етап на лечението преминава успешно през октомври миналата година.

"Лечението беше успешно, но ефектът ще е временен. Затова се налага да посещаваме клиниката два пъти годишно, като всяко посещение ни струва около 3900 евро, която е непосилна за нас" - казаха родителите.

Чакахме цели 12 години да се роди Ани. Но Бог ни изпрати и изпитание наравно с неземната радост. Безсилни сме да се справим без Вашата подкрепа, приятели! Подайте ни ръка, пишат родителите на Facebook страницата „Да запазим Слънцето за нашата Звездичка“.



Всеки, който има желание, може да помогне на Ани на:

Банкова сметка:

Банка ДСК ЕАД

IBAN: ВG03 STSA 9300 0021 0210 03

BIC: STSABGSF

Ани Георгиева Михайлова

PayPal account:

help_ani@abv.bg