Както всяка есен на мода са тъмните червила в наситени тонове на червено, лилаво, кафяво.

Ако ви харесва тъмното червило, най-важното, е да изберете цвят, който да подхожда на кожата ви.

Ако имате бледа кожа, изберете червило от студената гама, ако кожата ви е с по-матова, може да изберете цветове от топлата гама.

Нанесете съвсем малко балсам за устни и го оставете за известно време, така че да попие добре и да направи кожата супер гладка.

Очертайте устните си с молив в цвят близък до червилото. Ако искате да промените формата на устните можете да го направите с молив в неутрален цвят, близък до тона на самите устни.

След това попълнете устните си със същия молив за устни (в цвета на червилото).

Започнете да полагате първия слой червило на устните си с хубава четка. Не мислете за формата на устните, а за полагането на самия цвят. После ще направите корекции, ако е нужно.

Ако ползвате червило с дълготрайна формула, можете да минете с един пласт, но ако не е такова ще трябва да изчакате, да попиете леко с кърпичка/салфетка първия слой и да нанесете втори, за да увеличите интензивността на цвета.

С малко коректор, нанесен върху чиста четка, можете да коригирате детайлите и да отстраните излишното червило по краищата на устните (особено, ако излиза от контура).