Радвайки се на слънчевите лъчи, трескаво разглеждаме сайтовете на любимите ни модни блогърки и търсим вдъхновения за пролетно-летните си визии.

Съвсем очаквано намерихме търсеното вдъхновение в сайта на чаровната Джулс и по-конкретно в един красив стрийт стил облик, показан от нея.

Въпросната визия привлече нашето внимание не само заради красивия си, минималистичен облик, но и заради наличието на деним тип чарлстон. През последната година въпросната дреха, олицетворяваща хипи модата от 60-те и 70-те години на ХХ век, мощно се завърна на модния небосклон и се превърна в задължителен елемент от дамския гардероб.

Четете още: Ах, този гащеризон...

Както Джулс отбелязва едва ли има дама около 30-те, която да няма поне един чифт стар чарлстон в гардероба си. Чаровната блогърка признава, че когато е разбрала, че този модел панталони се връщат на мода, с голям ентусиазъм е извадила от забвението им любимите си дънки от колежа, които й стоят перфектно, но дълги години не са били обувани, защото са приемани за демоде.

Дами, вдъхновете се от Джулс, извадете старите чарлстони, прибавете им някоя друга кръпка за по-фънки излъчване, а ако нямате такъв тип деним, задължително си купете и посрещнете настъпването на пролетта със стил и пленителна нотка градски шик.

Четете още: Вдъхновение на деня: Маслено зелен тренчкот

Когато носите чарлстон обаче, трябва да обърнете особено внимание на ширината на крачолите. Ако те са прекалено широки, за да се запази естетиката в облика всичко друго по вас трябва да бъде задължително тясно, късо и прилепнало.

Ниските жени би трябвало да избягват прекалено широкия крачол и вместо това да предпочетат по-умерен чарлстон панталон, съчетан с високи токове, скрити под крачолите – ефектен трик, който несъмнено ще ги издължи визуално.