Причината да сме с две ръце ЗА! употребата на ролки, е свързана с прекалено агресивното отношение към косата, на което съвременната жена е свикнала.

Употребата на маши и преси се е превърнала в съвсем обикновен козметичен ритуал, към който се „пристрастяват" и все повече млади момичета.

А някога, някъде там в миналото, някой е измислил това елементарно средство за придаване на красива форма на косата, което днес разпознаваме в множество форми и предназначения.



Права коса

Ако имате права коса, можете да използвате ролки в зависимост дали искате обем, вълни или къдрици. За обем изберете големи ролки. Навийте косата си на отделни кичури и напръскайте със стилизиращ продукт. Изсушете със сешоар, махнете ролките и разрешете внимателно с четка.

За вълни изберете дунапренени ролки със средна големина. Косата ви трябва да е влажна. Сложете ролките и сушете с хладната струя на сешоара. Махнете ролките и внимателно с гребен или с пръсти дооформете вълните. За къдрици отново можете да използвате дунапренени ролки, средни на големина. Навийте влажните кичури внимателно на спирала. Ако нямате възможност да я оставите да изсъхне естествено, използвайте дифузер. Не я решете, а с пръсти оформете къдриците.


За изправяне

Имате нужда от ролки с лепки (онези леко боцкащите и лепкави ролки), за да постигнете този ефект. Първо, нанесете серум за изправяне върху влажна коса и изсушете с помощта на голяма четка. Навийте ролките и отгоре сушете всеки навит кичур. Когато косата вече е суха, внимателно свалете ролките и накрая пригладете с четката.



Обем без къдрици

Изберете средни на големина лепкави ролки. Разделете косата на кичури, навийте ролките и изсушете. Свалете ги, напръскайте със спрей за блясък и подредете кичурите с пръсти.

За къдрици

За целта използвайте малки, пластмасови ролки. Намокрете косата, втрийте малко гел и тогава навийте отделните кичури. Оставете косата да изсъхне сама или ако нямате време, използвайте дифузер. Когато изсъхне напълно, махнете ролките и дооформете с пръсти.