Една четвърт от британските туристи са търсили помощ в посолствата, тъй като не познават местните обичаи и правила.

Често пъти те били арестувани, защото не се съобразяват с обществените закони, съобщиха от министерството на външните работи.

"Престъпленията", за които са задържани най-често, на пръв поглед изглеждат безобидни като например носенето на неподходящо облекло или ядене в близост до църква.

За това властите съставиха списък със странните закони по света, който да накара британците да бъдат по-внимателни, когато пътуват в чужбина.

Четете още: Как се почива качествено

Някои от най-известните европейски туристически дестинации имат необичайни закони, които струват на туристите солени глоби. Например в Барселона е забранено да ходите гол до кръста, освен на плажа. Посетителите на Венеция пък не трябва и да си помислят да хранят гълъбите, във Флоренция глобата е голяма, ако ви хванат да ядете близо до църква или друга обществена сграда. При посещение в Холандия трябва да сте внимателни с наркотиците, защото въпреки сравнително хлабавите закони, можете да бъдете арестувани, ако ви спипат с марихуана извън "специално определените райони".

В Нигерия е забранено да внасяте в страната минерална вода, а в Тайланд не можете да стъпите с повече от 200 цигари.

Сингапур е известен със своите драконовски правила и трябва да не забравите да изплюете дъвката си, преди да се качите в метрото. В Барбадос има едни от най-странните правила. Там е забранено да носите камуфлажно облекло, дори и децата.

В Саудитска Арабия не можете да снимате военни обекти или правителствени сгради, включително дворци.

Четете още: Най-добрите развлекателни паркове в света