Изчистете съзнанието си от постоянните мисли за това кога ще дойде оргазмът. Той не е работен проект, който ще се случи по-бързо, ако се стараете и постоянно го мислите. Просто се отдайте на удоволствието и оставете сетивата си да бъдат изненадани от това, което ги очаква.

Причините удоволствието от интимния контакт да изчезва и да не може да се върне или изобщо да не се появи, са изцяло на психологическа основа.

Психически дискомфорт – липсата на оргазъм в повечето случаи говори за установени семейни табута, които карат много жени да не се отдадат изцяло на забавлението и удоволствието от секса. Книги като „Радостта от секса“ и епотични романи като "50 нюанса в сиво" биха отпуснали всяка по-притеснителна дама.

Психическият дискомфорт може да е следствие от напрежение в семейстовото, в работата, натоварено и изпълнено със стрес ежедневие, недоспиване дори. Гневът също е ключов - нерешените конфликти в двойката не позволяват на жената да се отпусне в леглото. Там проблемите не се решават, а се задълбочават. Най-добре изяснете проблема и тогава се отдайте на любовни ласки.

Една от причините, заради които жените не могат да достигнат до оргазъм, е притеснение и неудобство от промените във физиологията по време на свършване – разкривяване на лицето, издаване на странни звуци, отделяне на течности по време на оргазма и др.

Всъщност, точно те се харесват най-много на мъжете! Те го приемат като чисто доказателство за това, че жената изпитва своето върховно удоволствие.

Това е едно от доказателствата, че жените са същества, които често възприемате света основно през очите и за тях е важно всичко да бъде красиво, най-вече самите те. Няколко пъти пробвайте да правите секс със завързани очи. Очите и на двама ви е добре да бъдат закрити. Това ще ви даде възможност да се съсреодоточите и отдадете на усещания, а не да се самонаблюдавате постоянно. Освен това, сексът със завързани очи помага за развитието на доверието между двама души. Оргазмът на една жена – това е способност да отпуснеш тялото си и да позволиш на партньора да прави с него, това, което поиска. Вярвайте, че мъжете винаги искат да доставят удоволствие на жената - тяхното удоволствие е директно свързано с това на жената.

Ако никога не сте изпитвали вагинален оргазъм, може би проблемът е в слабите ви вагинални мускули. Тук може да помогне едно старо упражнение, известно като упражнение на Кегел. В продължение на няколко минути се упражнявайте да стягате и отпускате музкулите на влагалището си. Повишаването на техния тонус ще помогне доста по-плътно да обгръщате члена на вашия партньор. Това ще увеличи триенето при секс и респективно удоволствието от него.

И ако вагиналният понякога протича почти незабележимо (при около 30% от дамите) и се изразява в леки спазми на вагината, то маточният задминава по интензитет дори оргазмът, при който се стимулира G-точката и жената еякулира. Маточният оргазъм е по-дълбок и той често се приема за т.нар. “истински” оргазъм, понеже е забележителен и за жените, и за мъжете. При него се усеща същият спазъм, както при вагиналния оргазъм, само че на по-дълбоко ниво. Не във влагалището, а в матката. Този оргазъм се получава, когато по време на секс членът е вътре, на максимална дълбочина, а жената започва да го избутва с матката. Процесът прилича на напън по време на раждане, но много по-лек като сила, разбира се. Понеже се усеща как работят мускулите на корема, е хубаво по време на оргазма мъжът да сложи ръце върху корема на жената и лекичко да натисне яйчниците - това стимулира интензивността му. Усещането за мъжа е също приятно, защото напъните и отпусканията, които прави жените до достигането на оргазма, предизвикват уникален засмукващ ефект, който стимулира мъжкия член.

По време на достигането до оргазма шийката на матка се отваря. Членът прониква доста надълбоко, матката започва да се съкращава и се получава маточен оргазъм. Мъжът по време на този оргазъм е важно да спре. В резултат се получава отделяне на секрет от самата матка.

Женската еякулация е позната за някои жени, но за много е или напълно неизвестна и не знаят какво да правят или просто се срамуват да опитат. А не са малко и тези, които дори да знаят какво да правят и да опитват – не могат да го достигнат.

Дали една жена ще се достигне до еякулация и какво ще е нейното изражение зависи в голяма степен от количеството телесни течности, който организма на конкретната жена може да произведе. Варира от няколко незабележими капчици, до струя, която може да напълни халба за бира. За достигането й, обаче, всяка жена се нуждае от малко техника, с която да си я „повика“.

При последвала стимулация на всеизвестната G точка се достига до т.нар. скуърт оргазъм (от англ. squirt - бликам, пръскам). Ако се притеснявате и искате да се запознаете със собственото си свършване първо насаме, то прибегнете към саморъчно стимулиране на зоната около G-точката, където се намират Skene-жлезите (образуващи еякулационна течност) и PC-мускулите (именно те отговорят за изхвърлянето на силната струя прозрачна течност. Продължете стимулацията дотогава, докогато G-точката набъбне и се изпълвани с еякулационна течност, а PC-мускулите започнат да се съкращават.При последвала стимулация директно върху G-точката, и едновременно с това стягане на PC-мускулите от ваша страна, ще постигнете скуърт оргазъм.Честото практикуване на упраженията на Кегел, които тренират PC-мускулите, ще ви помогнат по-лесно да достигате до скуърт оргазъм.

Ако ви е за първи път, има голяма вероятност да помислите, че сте се напишкали. Това е интимен момент, а не просто някаква си там еякулация. Може също така интензитетът на оргазъма да е неочаквано голям - писъци, гърчове, плач...

Какво излиза в крайна сметка? Оргазмът е кулминационно усещане на удоволствие, което физиологично е достижимо за всяка жена. Причините да не можете да стигнете до олгазъм са притеснение, страх, срам, нетърпение!