Поддържането на красива и здрава коса зависи не само от редовната грижа за косата като подстригване, подхранване, прилагане на маски и балсами, но и от измиването на косата.

Чудили ли сте се защо косата ви не изглежда толкова добре веднага след излизане от фризьорския салон, колкото след няколко дни? Отговорът – защото мръсната коса стои по-добре.

Ето
няколко причини да пропуснете няколко измивания:

По-лесно оформяне на прическа


Току що измитата и изсушена коса трудно се поддава на стилизиране. Прическата ви ще издържи по-дълго време, ако я направите няколко дни след измиването на косата с шампоан.

Четете още: Прическа като на Ванеса Хъджинс

Запазва цвета по-дълго време

Честото миене на косата обикновено „притъпява” цвета и това налага повече разходи за боядисване и посещения във фризьорския салон. За да запазите цвета си свеж, мийте косата си веднъж седмично с шампоан за боядисана коса.

По-здрава коса

Ако миенето на косата веднъж седмично ви се струва много рядко, използвайте сух шампоан като алтернатива. По този начин не лишавате косата си от естествените масла, оставяйки я по-малко лъскава.

Четете още: Ще изпробвате ли тази тенденция?

Спестява време

Времето, което губите при всекидневното миене на косата, можете да използвате за далеч по-приятни неща. Още няколко минутки сън, здравословна закуска или разходка с кучето – не се лишавайте от тези приятни моменти заради нещо, от което нямате нужда.

Четете още: Красив кок с френска плитка