"Жената отгоре" е позата, която е най-вероятно да причини фрактура на месеца според проучване на Университета в Кампинас в Бразилия, съобщи изданието health.com.

След като проучили всички случаи на това ужасяващо нараняване в продължение на 13 години в три бразилски болници, изследователите установили, че 50% от инцидентите сред хетеросексуалните мъже са станали, когато жената е била отгоре.

Четете още: Секси идеи за студените дни

На второ място е "кучешката" - 28.6 на сто. Тази позиция обаче заема челното място откъм опасност за фрактура на члена при хомосексуалистите.

Четете още: 5 несполучливи секс-идеи

За щастие този вид нараняване е рядко срещан. Проучването обхванало едва 44 души в продължение на повече от десетилетие в 3-милионния град Кампинас.

Теорията е, че когато жената е отгоре, тя обикновено контролира движението, като цялата й тежест пада върху еректиралия пенис. Класическите симптоми са силно изпукване, придружено с мигновена загуба на ерекция, подуване и болка. Фрактурата на пениса почти винаги изисква хирургическа намеса, така че ако ви се случи веднага отидете в спешното.

БГНЕС