Сред най-често срещаните грешки при оформянето на вежди са пренебрегване на новите косъмчета, прекаленото скубане или не добре обмислените експерименти относно нова форма или цвята.

Ако поддържате правилно веждите ще постигнете максимално естествен, съвършен вид на лицето. Обратното – неподходящият контур е твърде вероятно да придаде страховит вид на изражението ви.

Неправилно оформяне

Забелязвали ли сте колко много жени с не особено добре оформени вежди можете да срещнете в рамките на един ден? Формата, която почти всяка дама избира за веждите си, несъобразила собсветните си природни форми и черти на лицето, е тънка и обла. Изключително тънките вежди са били модерни в миналото. Днес за красиви се считат веждите, които до голяма степен следват естествената си форма и дебелина. Препоръчително е поне веднъж да се отиде на козметик, който да оформи линията, подходяща за вашия тип лице. След това вие просто ще трябва да поддържате създадения контур.

Друга популярна грешка е оставянето на прекалено много място между началото на двете вежди. Така се променя целият изглед на лицето и вместо в очите околните се вторачват във веждите.

Четете още: Милионер, който се занимава с... вежди



Обезцветяване на веждите

Сред най-лошите неща, които можете да причините на веждите си, е да ги обезцветите сами в домашни условия. Много жени изсветляват веждите си, за да ги съчетаят цветово с изрусената си коса. Това не винаги е добра идея, тъй като в повечето случаи не се знае какъв точно ще бъде крайният резултат. Няма нищо притеснително в това веждите ви да са с един или два тона по-тъмни от цвета на косата. Ако все пак контрастът между нюанса на веждите и този на косата е твърде голям и неестетически издържан, то непременно се доверете на професионалист и не експериментирайте излишно.

Четете още: Оформяне на веждите

Татуиране на вежди

Татуирането на вежди също е забележителна грешка. В повечето случаи формата не е подходяща, а както всички знаем, веднъж татуирани, веждите не могат да се променят. Така че, в никакъв случай не го правете. По-добре ще е да се доверите на временно оцветяване. След като сте приели и одобрили формата (след известно време носене) чак тогава можете да се доверите на татуирането.