Непоносимостта към дадена храна е голям проблем в днешно време.

Много хора не го осъзнават, но хранителната непоносимост е причина за много здравословни проблеми.

Глутеновата непоносимост, както и лактозната непоносимост, водят до активирането на имунната ви система, която се съпротивлява срещу чуждите тела.

Така имунната ви система произвежда антитела към тях. Тези антитела се комбинират с антигените на храната и създават нови връзки. Тялото ви се опитва да се отърве от тези връзки, но понякога не успява и тези нови съединения се отлагат в тъканите, което води до възпаление.

Възпалението пък води до разрушаването на тъканите. От друга страна това поврежда здравето и храносмилателната система.

Нарушенията в храносмилането, означават лоша абсорбция на хранителните съставки, което води до дисбаланси в биохимичните процеси и синтезирането на хормоните, което пък може да доведе до качване на килограми!

Източник: www.inspiredfitstrong.com