Автор
Woman.bg

Навън е студено, влезте в залата по хот йога

С настъпването на есента и превдкусването на една приказна, снежна зима, все по-често се сещаме за хот йога. Каква по-добра причина да се потопим в горещата прегръдка на тази толкова популярна вариация на йога от застудяващото време?

Сигурно всички от вас са чували за хот йога, а не малка част са я практикували в даден етап от живота си. Е, ако сте занемарили заниманията си в горещата залата или пък искате да направите своите първи крачки в нея, то ви предлагаме основна информация за същността на това занимание.

Хот йога всъщност е система от йога упражнения, базирана на хатха йога, които се изпълняват в затоплено до 37 градуса помещение.

Eфектите от високата температура в студиото са многобройни:

- тя загрява мускулите, сухожилията и ставите и ги предпазва от наранявания;
- засилва кръвообращението, което помага на тялото да се самолекува;
- тялото се поти обилно и се прочиства като изхвърля токсини чрез подобряване на функцията на черния дроб, бъбреците и другите органи, отговорни за извеждане на вредните вещества от организма;
- упражненията, в комбинация с потенето, способстват за топенето на калории, докато в същото време стягат и разтягат мускулите на цялото тяло;
- научавате се да дишате правилно, да използвате пълния капацитет на дробовете си - една от най-големите ползи от йога;
- ускорява метаболизма на тялото чрез масаж на вътрешните органи;
- подобрява качеството на съня;
- стяга и разтяга всеки мускул в тялото;
- регулира кръвното налягане;
- развива баланс, сила и гъвкавост.

И все пак не забравяйте, че мигновени резултати няма в нито един спорт, но с постоянство и желание за промяна постепенно тялото започва да се стяга, да се оформят по-красиви мускули и съответно намаляват проблемни части на тялото. След това идва отслабването, при едни по-бързо, при други по-бавно. Важното е, че всеки работи върху това, което му е нужно.

Източник: Студио 37 Градуса Йога