Автор
Woman.bg

Навиците, които се превръщат във враг на красотата

Най-добрият съвет, който може да се даде за красотата, е, че трябва да постигнем баланс, тъй като многобройните съвети за ежедневието, които дават ефект, често могат да се превърнат в най-големите капани.

Резултатите от прекаляването с каквото и да е няма как да бъдат добри.

В голяма степен обаче не знаем какви грешки допускаме с иначе полезните навици. Представяме ви списъка с най-честите ежедневни дейности, свързани с красотата, които повече ни вредят, отколкото помагат.

Прическата

Твърде стегнатата конска опашка, коковете и каквито и да е фризури често са много вредни за косата. Освен че разтягате косъма, го теглите от корен - причината за силния косопад. Вместо да използвате стегнатия ластик, който да прибере буйните ви коси, използвайте алтернативни варианти, като например лак за коса.

Миенето на зъбите

Добре е да миете зъбите след всяко ядене и задължително сутрин и вечер. Няма проблем в това, колко често го правите, но има значение как точно ги миете. Ако сте прекалено агресивни в опитите да се отървете от остатъците от храна, по-добре престанете. Така можете изцяло да премахнете зъбния емайл, което ще засили чувствителността на зъбите и възможността от поява на проблеми и кариеси.

Четете още: Как да коригираме размазан лак

Педикюр

Без значение колко чист и невероятен изглежда козметичният салон, педикюрът съвсем не е безопасен. Там се крие риск от гъбични инфекции, които са останали по инструментите, колкото и да се дезинфекцират. Най-добре оставете това за вкъщи, ако не искате да излезете от салона с много повече от няколко декорации на краката.

Пинсети

Винаги трябва да се поддържа добра хигиена на всички козметични съоръжения. Започнете от пилата за нокти, нокторезачката, ножичките, четките за коса и т. н. Най-опасни са пинсетите, които носят бактерии директно върху повредената повърхност на кожата. Може да се наложи да лекувате опасни инфекции и да имате много по-сериозни проблеми от две косъмчета в повече на веждите.

Витамините

Приемането на всекидневната необходима доза витамини е изключително важна. Така пазим ноктите, косата и кожата здрави. Ако надвишите дозата от В3 обаче, рискувате кожата ви да потъмнее, тъй като се получава свръхпроизводство на меланин. Не става дума само за хранителните добавки, а и за прясно изцедените сокове. Изпиването на чаша и половина сок от моркови, например, значително надвишава максималната норма на витамин А и бета-каротин - причина за косопад и портокалов цвят на кожата.

Източник: БГНЕС