Какво представляват стриите?

Стриите представляват белези или още кожни разкъсвания, които се появяват по кожата в резултат на различни неща. Най-често са разположени в областта на гърдите, корема, областта на ханша. Най-често стриите се появяват в периода на бремеността, в резултат на резки промени в теглото, дехидратация на тялото (суха кожа), намаляване на някои мускулни групи, хормонални проблеми или лечение с определени лекарства (например кортикостероиди). Кожата се разтяга прекомерно, което води до появата на тези линии, които в началото са с червен цвят, а по-късно стават бели.

Какво представляват белезите?

Тъй като те се получават в резултат на травма в дермата или епидермиса, белезите са новообразувана съединителна тъкан на мястото на раната и биват няколко основни вида:

Атрофични – формират се на нивото на кожата (например белези от акне или изгаряне).

Хипертрофични - над нараненото място и са основно червени.

Келоидни – в този случай нарастването на белега е извън рамките на наранения участък и те са туморовидно разрастване на тъканите.

Младата кожа много по-лесно може да възстанови структурата си от по-възрастнната кожа, но и в двата случая лечението е възможно с подходящия продукт.


Как да изберем най-добрия продукт?

Обикновено продуктите за заличаване на белези, които са под формата на масла, са най-добрият вариант. Това е така, защото те най-често могат да се използват за белези, за лечение и превенция на стрии, неравномерен тен и суха и дехидратирана кожа. Важно е да се се избере мултифункционален продукт с комбинация от съставки за най-добри резултати.

Четете още: Избегнете стриите по време на бременност с ето тези масла

Това включва масла с доказано качество и действие – като лавандулово, невен, лайка, шипка, розмарин, какаово и масло от ший, например. Тези масла от древни времена се славят като най-добрите за възстановяване и успокояване на кожата от нараняване и увреждане. Освен това хидратират в дълбочина, подобряват еластичността и възвръщат блясъка на вашата кожа.

Най-добре е продутите да се нанасят поне по два пъти на ден, но в някои случай до 4 пъти - всичко е в зависимост от състоянието. При белези от изгаряния се препоръчва по-често нанасяне на продукта, особено в началото. Ако искаме максимален ефект, трябва да сме упорити, защото понякога са нужни месеци, за да видим резултатите.

Витамините в състава на маслото, също са от oсновно значение. Витамини А и Е са може би двата най-важни витамина, за да бъде кожата здрава и сияйна. витамин А е задължителен за образуването на колаген и регенерацията на кожните клетки, а витамин Е е един от най-добрите антиоксиданти. Това означава, че благодарение на него се обезвреждат свободните радикали, атакуващи тялото всекидневно. Така витамин Е ни предпазва от преждевременно стареене , както на кожата, така и на цялото тяло. Не забравяйте да приемате двата витамина и при чупливи нокти и изтощена коса. Те възвръщат мекотата и подобряват еластичността на кожата, не ги пренебрегвайте!


Защо да изберем RE-GEN олио против стрии, белези и суха кожа?

RE-GEN олио против стрии използва изцяло натурални билкови съставки и уникална PLC LIQUID технология за своите продукти и не съдържа ПАРАБЕНИ!

Английската фирма е разработила своя уникална формула, съдържаща активната съставка PCL Liquid за възстановяване на кожата, в съчетание с най-ценните съставки в грижата за кожата: витамини A и E, олио от лавандула, олио от невен, олио от лайка и олио от розмарин.