Обожавате да се снимате, но имате чувството, че фотоапаратът не ви обича и стоите с часове пред огледалото, за да намерите правилната поза, в която трябва да застанете пред обектива?

Заедно с колегите от bulevard.bg ви предлагаме няколко съвета, които могат да са ви полезни, когато искате да изглеждате добре на снимки.

Независимо дали сте в помещение, или навън, никога не се излагайте на пряка слънчева светлина - получават се много неприятни сенки върху лицето. Изключваме моментите по изгрев слънце или при залез - тогава светлината е толкова мека и приятна, че прави всичко и всички красиви.

Ако кожата ви е по-мазна или се потите на слънцето, попийте с кърпичка всичко, което лъщи по лицето, и напудрете леко нослето. Лесно е и ефикасно. Опушеният грим на очите също е за предпочитане на снимки.

За още по-голям ефект си сложете червено червило. Ако не ви допада ярко червено, използвайте просто гланц - върши страхотна работа.

Всеки човек има определена походка и маниери, обърнете внимание! Нашият съвет е да си отделите 15 минути пред огледалото за позиране, преди да излезете навън с конкретен тоалет. Така ще разберете какво поведение подхожда на дрехите ви. Знаем, че звучи абсурдно, но помага.

Всеки от нас има по-добър профил. Трябва да откриете кой е вашият и да го показвате на снимки. Помолете някой приятел да ви направи няколко снимки, за да видите кой е по-добрият ви профил, защото пред огледалото възприятието не е същото.

Научете се да се забавлявате пред фотоапарата. За да стане хубава снимка, трябва да флиртувате с обектива - да се движите, да се смеете, да правите секси физиономии.


Всеки има своя малък трик, за да излиза добре на снимки. Ще се радваме, ако споделите своя с нас!