Не е добра идея да напуснете работа, ако все още нямате по-добро предложение, смятат експерти, но ето няколко "червени лампички", които са сигурни сигнали, че времето е дошло.

Мразите работата си

Понякога използваме дадено работно място за трамплин към работата на мечтите ни, но ако всичко в работата ви дразни, няма да бъдете достатъчно мотивирани, за да продължите да се развивате. Ако постът на шефа ви привлича, значи сте на прав път. Ако ли не, време е да се огледате за нещо ново.

Стресът ви разболява

Ако стресът в службата се отразява зле на физическото или душевното ви здраве, на отношенията с приятели или семейство, работата не си заслужава. Ако всяка неделя се събуждате депресирани, защото предстои работна седмица, времето за изпразване на бюрото е дошло.

Четете още: ''Правете това, което обичате'', съветва най-щастливият човек на земята

Не се вписвате

Може да имате най-добрите умения в света, но ако не успеете да се сработите с екипа си, от тях няма полза. Намирането на общ език с колегите обикновено отнема от месец до три. Ако сте там от шест месеца и все още се чувствате като аутсайдер, положението ви няма да стане по-розово.

Имате шеф от Ада

Повечето служители напускат шефа си, не работата си.

Прекалено квалифицирани сте

Когато работата ви стане толкова рутинна, че можете да я вършите и насън, време е за нови възможности. Преди да си подготвите молбата за напускане обаче, проверете дали няма отворена позиция във фирмата ви, която можете да заемете.

От вас се иска да направите нещо неетично или незаконно


Дори и да не ви хванат в нищо нередно, това ще остави отпечатък върху психиката ви.

Компанията ви е финансово нестабилна

Трябва ли да обясняваме защо?!