Автор
Woman.bg

Напълно разпродадена зала на първия LORD OF THE RINGS IN CONCERT

При напълно разпродадена зала “Арена Армеец“ премина първото музикално-филмово зрелище LORD OF THE RINGS IN CONCERT.

Над 250 музиканти озвучиха на живо, в пълен синхрон с картината, първия филм от трилогията на Властелина. Музикантите от съставите на Българското национално радио, гост-диригента и солистите бяха аплодирани от над 10 000 през целия спектакъл, а в неговия край публиката остана на крака 15 минути.

Препълнената зала Арена Армеец. Фотограф: Димитър Кьосемарлиев

Автор на снимка: Августина Тодорова, Woman.bg

Автор на снимка: Августина Тодорова, Woman.bg

Начело с швейцарския диригент Давид Райц, концерт-майсторът Мариан Краев и любимото сопрано на Хауърд Шор – Кейтлин Лъск, пътешествието от Графството до Мордор беше представено както никога до сега пред българската публика.

Диригентът Давид Райц. Фотограф: Димитър Кьосемарлиев

"Досега не бяхме представяли шоуто пред толкова голяма публика. В България поставихте своеобразен световен рекорд, а реакцията на хората беше зашеметяваща. Всички на сцената настръхнахме на няколко пъти. Това е рядкост при нас след над 200 подобни спектакъла, но все пак вие българите, успяхте да ни накарате да се почувстваме на най-правилното място, където това шоу трябва да бъде изпълнявано! Задължително ще се върнем и с "Двете кули" следващата година!“ сподели солистката на музикалния спектакъл Кейтлин Лъск


Музикално-филмовото приключение беше разделено на две части от приблизително 90 минути. Музикантите от симфоничния оркестър, смесен и детски хор на БНР заедно с хора на Софийските момчета бяха на сцената през целия филм, прожектиран на огромен екран. Пред развълнуваната публика, оркестърът даде нов живот на любимия на поколения зрители филм „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“. Това беше премиера за България на формата Movie in Concert, който представлява филмов саундтрак, представен на живо, в пълен синхрон с картината. Събитието беше първо за Източна Европа и стана част от 80 години БНР „Властелинът на ефира“.



Събитието беше организирано от P and P events и БНР. Фотограф: Тихомира Методиева