Автор
Woman.bg

Напук на предразсъдъците тя стигна до финала на Мис Перу

Главно действащо лице в днешния ни материал е 19-годишната красавица Мирела Пас от Перу, която пренаписа историята на модата, участвайки в тазгодишната надпревара за Мис Перу.

Напук на битуващите стереотипи, според които за красиви се смятат дами с фигури на ръба на анорексичната визия, Мирела, която тежи 81 килограма, доказа, че и по-пищните представителки на нежния пол са харесвани.

Детските, а и тийнейджърските, години на Мирела са белязани от тормоз от страна на връстниците ѝ заради по-закръгленото ѝ тяло. В интервю по време на участието си в конкурса за красота сладураната споделя: "Беше много трудно, защото винаги съм страдала от тормоз. Плачех, много пъти не ходех на училище заради обидите. Стоях заключена в стаята и плачех".

Затова и тя мечтае да получи шанс да се изправи срещу страховете си, срещу мъчителите си и да докаже на тях и на себе си, че една закръглена жена е не по-малко привлекателна от всяка слаба и дългокрака красавица. Мирела получава възможността, за която толкова копнее, съвсем случайно. Тя е харесала фейсбук страницата на Джесика Нютон, носителка на титлата Мис Перу и Мис Вселена, към днешна дата бизнес дама, купила правата за организиране на конкурса Мис Перу, и ѝ пише кратко съобщение, за да ѝ честити рождения ден. Джесика не само ѝ благодари за пожеланията, но и ѝ предлага да участва в организирания от нея конкурс.

"Животът е прекалено кратък, за да се притесняваш за килограмите си"



Мирела признава, че е силно учудена от поканата, защото макар и винаги да си е мечтаела да бъде модел, твърдо е вярвала, че обликът ѝ няма да ѝ позволи да реализира този си блян.

"Когато виждах модел по телевизията или в някое списание, винаги ми се приискваше да съм на нейно място. Започвах да мечтая, но после бързо слизах на земята, защото осъзнавах, че с моята визия никой няма да ми даде възможност да дефилирам по моден подиум или да позирам пред камера." Но ето, че заключенията на Пас се оказват неверни и тя не само преминава първоначалния кастинг и е допусната до състезанието Мис Перу, но и е едно от момичетата, които отиват на финал.



Мирела си спомня, че когато членовете на журито я виждат за първи път са доста стъписани. Те не са предполагали как изглежда Мирела, защото тя не е пратила свои снимки в цял ръст, но пък са толкова очаровани от нейното излъчване и от широката ѝ усмивка, че единодушно я пускат напред в надпреварата.

Мирела не печели конкурса, но както каза една от дамите в журито, тя е нагледно доказателство, че да си красив не означава да се вписваш в определени мерки, а да си харизматичен, с добро сърце и заразителна енергия. Всъщност според мнозина 19-годишната латино красавица, която в момента е истинска звезда в родината си, е истинската победителка в състезанието, защото се изправи срещу страховете си, преодоля ги и вдъхнови и други да го направят.

"По-щастлива съм като размер 12, отколкото бях като размер 2"

Мирела се разплаква от щастие, когато разбира, че е сред финалистките в конкурса