Вземете спиралата си или гланца си за устни, или пудрата, или фон дьо тена. Какъвто и да е грим. Колко от съставките му ви говорят нещо? Най-много една-две.

А под непознатите имена се крият опасни химикали, някои от тях доказано канцерогенни. Изведнъж лицето на петдесетгодишна лелка изглежда като малкото зло.

Добре, но все пак искате да ползвате грим. Отговорът е прост – направете си сами. Ето лесна рецепта за спирала и очна линия.

Четете още: Невидима очна линия

Спирала

Необходими продукти:

- кокосово масло (от билковите аптеки и био магазините; около 10-12лв за бурканче 200мл)
- таблетки активен въглен (има ги във всяка аптека; 1 – 3 лв за опаковка)
- тубичка от стара спирала
- спринцовка (не е задължително)

Четете още: Даян Крюгер: Силният грим издава лош вкус

Начин на приготвяне:

Почистете тубичката. Най-лесно става като я напълните с вода и изтъркате вътрешността с навлажнена клечка за уши и сапун. Обърнете внимание и на четката.

Счукайте една таблетка активен въглен. Трябва да стане на много фин прах.

Смесете активния въглен с една чаена лъжичка кокосово масло. Разбъркайте добре докато цветът не стане хомогенен. (смесването е най-удобно в малка чинийка.)

Време е да прехвърлите спиралата там, където й е мястото.

- Първи вариант – сипете сместа в спринцовка и я изстискайте в тубичката.
- Втори вариант – сипете я в найлонова торбичка и пробийте с игла едното й ъгълче. Мушнете пробитото ъгълче в дупката на тубичката. После шприцовайте.

Очна линия

Рецептата е същата като със спиралата. По-лесно е обаче да я съхранявате в малко стъклено бурканче и да я нанасяте с четка за очна линия. Ако искате цветна очна линия пробвайте канела или джинджифил за различни нюанси на кафяво.



Източник: za-men.eu