Прието е хората да си подаряват подаръци на Коледа и Нова година. А ръчно изработените подаръци са особено ценни – при това ще изпълнят с радост не само получателя си, но и създателя си.

Най-простия подарък, който можете да направите заедно с детето си, е красивата ръчно изработена картичка.

Коледната елха е неизменен атрибут на зимните празници, затова картичките с изображение на елха ще са особено уместни. При това имат и друго предимство – правят се най-лесно.

Можете да направите апликацията от еднотонни или разноцветни ивици хартия или плат. С тази задача би се справило дори малко дете.

Изключително лесно е да направите картичка с помощта на лепенки или самозалепващо фолио. Друго просто и ефектно решение са картичките, декорирани с обикновени копчета. Можете дори да избродирате коледна елха, само че в този случай картичката трябва да е от картон или от по-плътна хартия.

Можете да направите оригинална коледна картичка от изсушени листа от папрат или друго подобно растение. Просто вземете горната част на листото и я залепете на картичката вместо елха. След това остава да украсите дръвчето с пайети или кръгчета, изрязани от цветна хартия с помощта на перфоратор.

Четете още: Коледни подаръци според зодията - I част