Най-важното хартиено сърчице в този ден ще е вашата картичка-валентинка. Можете да я направите сами – няма да е по-лоша от купешка, но пък ще е по-оригинална.

Пробвайте да направите:

Послание в плик

Четете още: Украсете дома си за Свети Валентин

Нанижете 6-8 сърчица на конец и ги сложете в пощенски плик. Можете да напишете на всяко едно думи, които да оформят мила фраза. Само внимавайте после в какъв ред прибирате сърцата, за да не стане „човек любимият най ми си ти“ вместо „ти си ми най-любимият човек“.

Ето още два варианта с пликове – мини-послания с приятни думи и плик, който се разтваря под формата на сърце.

Четете още: Как да празнуваме Свети Валентин според астрологията

Валентинка със свещи

Това е сигурно най-романтичната идея дотук – картичка със свещи (може да са малки свещи за торта).



Картичка със сърчица

Няколко леки и симпатични идеи за романтични валентинки. Можете лесно да направите обемно сърце, като наложите няколко прегънати вертикално сърца едно върху друго.




Сърчица от копчета

С копчета можете да направите ярки и весели картички, които да навяват мисли за уют.




Валентинка от снимки



Вашата обща щастлива снимка може да е най-добрата картичка за празника. Добавете на Фотошоп кратко пожелание и няколко сърчица и сложете снимката в красива рамка. Можете и да направите сърце-колаж от малки снимки.

И разбира се валентинка-оригами. Вижте краткия видеоурок и направете от хартия биещо сърце.

Настроение за колегите!



Ще ви трябват пластмасови (или каквито и да са) войничета. Напишете на хартиени сърца отчаяни послания, например „Твоята усмивка ме срази!“, „Не мога да се преборя с това чувство!“, „Умирам от любов към теб!“ и „На любов като на война!“. Разпределете сърцата по войничетата и подредете любовната армия по бюрата на колегите и из целия офис.

Сърца за отбелязване на страница