Спортен клуб по художествена гимнастика „Импала“ - гр.Стара Загора е създаден през 1993г. От основаването си си до сега е провел XI-Международни турнира.

XI-Международен турнир за Купа „Импала“ се проведе в Общинска спортна зала Стара Загора на 5-6.04.2014г. със съдействието на БФХГ и Община Стара Загора.

Участие взеха 262 гимнастички /24 клуба/ от България и няколко гимнастички от Русия, Казахстан и Украйна. Турнира беше открит от кмета на града Живко Тодоров. Той награди призьорите при ДМВ и ДСВ-Деница Стефанова и Ася Иванова от СК “Импала“ – включени в основния състав на Националния отбор.

СК "Импала“ спечели 28 медала от които 10 златни. Доказахме, че в клуба ни израства прекрасно младо поколение, което може да продължи славните традиции на Българската художествена гимнастика!

Специален гост на турнира беше Нана Гладуиш. Тя е основател на Фондация "Една от 8“ подпомагащи жени заболели от рак на гърдата. Гимнастичките на "Импала" направиха дарение на фондацията в памет на Анна Ведричкова покосена без време от страшната болест. Анна бе част от екипа ни и ще живее винаги в сърцата ни!!!

* Живко Тодоров, кмета на Стара Загора

ВИДЕО: