Автор
Woman.bg

Нана: "Можем да говорим за рака на гърдата и с усмивка"

"Вярвам, че можем да разказваме за рака на гърдата със забавление и усмивка, докато танцуваме". Това каза пред БГНЕС популярната телевизионна водеща Нана Гладуиш - Нана, чиято фондация организира събитието "Кажи "Да" на Една от 8".

Музика, зумба танци, йога, футбол и ателиета за изработка на цветя и бижута в Южния парк разказваха вчера за диагнозата рак на гърдата, за да подкрепят профилактичните прегледи, диагнозата и лечението на всяка една жена по света, която е засегната от болестта.

"Бях в Италия и видях как хората танцуват зумба на площада. Много ми харесва настроението и затова с нашата фондация "Нана Гладуиш – Една от 8" реши да организира събитието", разказа водещата, която пребори страшната диагноза.

Нана обясни, че доброволците във фондацията искат с цялата си енергия да покажат, че са оцелели, че все още продължават да живеят и да помагат на другите жени, които имат нужда.

"Крайно време е да престанем да се срамуваме да кажем, че имаме рак, защото приемането на болестта само може да ни помогне да преодолеем по-бързо ужаса", сподели Нана, която продължава традицията да оказва помощ на болните, така както преди време други хора са направили това за нея.

Тя подчерта, че вратата на фондацията, която се намира на бул. "Витоша" 63, е отворена за всички, които имат нужда от помощ. Всеки, който я посети може да участва в групи за взаимопомощ, да получи перука, телефон на лекар или юридическа помощ.

"Искаме да има едно място в София, където могат да дойдат жените с рак на гърдата и да знаят, че при нас няма да са сами. Направили сме и страхотно дърво от камъни и бижута и ще го дарим на Столичната община, за да подкрепим София за Европейска столица на културата през 2019 г.", разказа още Нана.