Диетоложката Аманда Ърсел и фитнес инструкторът Ники Уотърмен предлагат няколко полезни съвета в храненето, които могат да ви избавят от ефекта на портокаловата кожа.

Тя засяга предимно бедрата, дупето, ханша, корема и горната част на ръцете. Характеризира се с неравномерно отлагане на отпадъчни продукти, течности и мазнини в подкожния клетъчен слой.

Четете още: А вие купихте ли си канелено масло?

"Опитът ми показва, че свалянето на килограми при пълните хора помага в борбата с целулита. Вярно е, че и слабите не са застраховани от него, но все пак изгарянето на мазнините винаги помага", казва диетоложката.

Четете още: Махнете стола! Седнете на швейцарска топка

Най-напред тя съветва да намалите солта. Не поемайте повече от 3 грама сол на ден. Тя кара организма да задържа течности, а това влошава целулита. Около 75 на сто от солта, която поемаме на ден идва от приготвените храни.

Наложете си да хапвате по 5 плода или зеленчука на ден. Може и комбинирано. Те са богати на калий, който помага на бъбреците да отстранят излишната вода в организма и да намалят задържането на течности.

Четете още: Джесика Алба: И аз имам целулит

Ако спазвате само тези две препоръки, ще загубите около 1.3 литра задържана вода в организма си за 5 дни.

Осигурете си богата на протеини храна - яйца, риба, пилешко и пуешко месо, тофу, мляко, соево мляко или бобови растения. Протеините са жизненоважни за силна и здрава съединителна тъкан и за кожата. Ако те се отпуснат, целулитът под повърхността им става по-видим.

Включете мазна риба в менюто - сьомга, сардини и скумрия. Яжте някоя от тези риби веднъж седмично. Рибата е изключително полезна за здравето заради Омега 3 мастни киселини. Те подобряват кръвообращението в организма. В области, в които сте натрупали целулит, правилното кръвообращение ще подсили съединителната тъкан и ще помогне при отстраняването на проблемната портокалова кожа.