Автор
Woman.bg

Намаленията: Да зарадваме децата с подходящ подарък

Не е тайна, че намаленията на цените предразполагат всички нас да бръкнем по-дълбоко в портмонетата си и да напълним догоре торбите с армагани за себе си и близките си.

По-евтините стоки в магазините са и чудесен повод за всяка мама да се възползва от удобния случай и да зарадва малчуганите си, особено с наближаващите коледни празници, с повече подаръци – лакомства, играчки или дрешки.

И понеже си говорим за намаления и подаръци, за празници и малчугани, решихме да поднесем няколко практични съвета и идейки в помощ на всички мами, които искат да сюрпризират децата си точно сега:

Да започнем с играчките

На какво се радват най-много мъниците? Разбира се – на играчките. Нашият съвет тук е винаги да обръщате внмание върху етикетчето, което удостоверява безопасността на стоката, както и върху цифричката, посочваща към коя възрастова група деца е ориентирана играчката. Например за най-малките сладури до 1 годинка подходящи подаръци са музикалната играчка за креватче, спалното комплектче, слингът, кенгуруто или килимчето за гимнастика. Комплект шишенце и биберон, антиалергична плюшена играчка, одеалце или терлички за новородено би бил също превъзходен и полезен подарък.

По-големите може да зарадвате с така популярните рингове за нареждане, с топки, кукли или играчки на колелца за бутане. Шейна или люлеещо се конче ще направят щастливи малчуганите, навършили 3 годинки. Моливи за рисуване и мемори карти пък са прекрасен подарък за 4-годишните. 5-годишните ще останат възхитени, ако ги изненадате с плейстейшън, книга-игра, лего или красиво илюстрована енциклопедия.

Ако решите да подарите дрешка

Когато купувате дрехи за децата, има едно златно правило, което никога не трябва да забравяте. Децата растат, а това означава, че ако купувате потниче, боди, фланелка или пуловер на дете на 2 годинки например, правилният избор ще е да се спрете на такова с размер, предназначен за дете на 3 години. Внимавайте и с покупката на шапка и ръкавички – те трябва да са свободни и да не притискат детската кожа. Правилото за по-големия размер обаче не важи за обувките и пантофките. Те трябва да са по мяра и да отговарят на номерчето, което детето носи.

А какво обичат децата повече от играчките и дрешките? Познахте – шоколада, естествено!

Така че... спрете да се чудите повече и влезте в най-близкото магазинче до мястото, където се намирате, купете от там любимия десерт на малкия лакомник и се насладете на най-милата на сърцето ви шоколадова усмивка на света.