Темата за опазването на околната среда става все по-популярна. Зачестилите природни катаклизми ни карат да разберем колко е важно да се грижим за природата.

Всяка година по време на Световния икономически форум Йелският и Колумбийският университет измерват резултата от усилията на правителствата в екологично отношение. Крайната оценка показва колко близо до постигане на екологичните цели е дадената страна.

Ето кои са останалите 5 страни, които са направили най-много за околната среда. Продължение...

Колумбия

Страната усилено развива своя еко политика. Правителството взима мерки срещу обезлесяването на страната.

Колумбия залага и на новаторство в строежите, като заменя стоманата с бамбук.

Куба

Тя значително е намалила използването на пестициди в стопанствата. Кубинците искат да намалят нивото на морското равнище в съотношение с почвата, за да избегнат лошото влияние на солената вода върху почвата. Най-амбициозният проект на правителството е изграждане на водноелектрическа централа.

Австрия

Страната се договори с Чехия за изграждане на екологично чисти градини на границата между двете държави. Те съдържат билки, овощни дървета и цветя. Градините изглеждат невероятно, въпреки че не използват пестициди за отглеждането на растенията.

Франция

Правителството стимулира използването на енергия от възобновяеми източници като намалява данъците на тези, които използват слънчеви панели. Освен това увеличеното използване на еко горива, пестенето на енергия и развитието на биологичното земеделие са едни от факторите, които поставят страната в челната десетка..

Мавриций

Може би ще бъдете изненадани, че точно един африкански министър-председател реши да направи страната си екологична. Въпреки, че островната страна има ограничени ресурси, те не се отказват от еко идеите си. В момента правителството се опитва да намери най-добрият начин за рециклиране.