Съвременният човек може да е модерен и образован, но живее нездравословен живот. Той е обездвижен, храни се с вредна храна, а когато се забавлява, в повечето случаи това означава още алкохол, цигари и дори наркотични вещества.

Носите неудобни обувки

Неудобните обувки могат да причинят не само някой-друг мазол, но и да ви донесат контузия по целия крак и гръбнак. Купувайте качествени и удобни обувки.

Забравяте разтягането

Загрявката и разтягенто са онези досадни неща, които трябва да направите преди и след тренировката. Те намаляват вероятността от контузии.

Не пиете достатъчно вода

На ден трябва да се пият по 8 чаши вода. Соковете, пълни със захар и безалкохолните не вършат същата работа.

Забравяте за лосиона против слънце

За много мъже това е някаква подробност, но всъщност лосионът не е никак маловажен. И не става въпрос само за това дали ще изгорите един път или не. Дори едно силни изгаряне увеличава риска от образуване на ракови клетки.

Не ползвате презервативи

Тъй като мъжете не забременяват, липсата на презерватив в повечето случаи не ги плаши много. Между 2008 и 2012 година случаите на хламидия при мъже в САЩ са се увеличили с 25%, а на гонорея с 4%. Много мъже мислят, че нямат „нищо“, защото нямат оплаквания. Много болести обаче не предизвикват сериозни симптоми при мъжете и те могат да си ги влачат с години.

Пиете прекалено много кафе

Всички пият по няколко чаши кафе на ден като се оправдават с работата си и напрегнатия график. Графикът ви обаче няма да ви помогне, когато имате нужда от сърдечна операция.



Ето още навици, които вредят на тялото и психиката ви - ТУК