Сигурно много от вас, които често използват услугите на авиокомпаниите, не са горещи почитатели на храната, която се предлага в самолетите.

Това може да се дължи на много фактори, сред които понякога е неподходящата атмосфера по време на полет или начинът на сервиране, пакетирана в кутии, но в САЩ много самолетни компании правят всичко възможно да подобрят качеството и свежестта на храната, която предлагат. Ще ви представим изкушенията, които някои от тях имат в менюто си.

Както знаем, в днешно време на почит е нискокалоричната здравословна храна и авиокомпаниите го знаят. Затова някои от тях предлагат изкусителни ястия като мидена супа и сьомга с подправки и фетучини. Също така за десерт ни изкушават с така популярните цветни макарони. Авиокомпаниите в САЩ подобряват качеството на ястията като ангажират най-добрите готвачи на континента. Други компании от своя страна залагат на богат асортимент от качествено кафе, млечни продукти, сладкиши и други вкусни тестени изделия, сладолед и свежи салати. Освен това в някои самолети залагат на отличното барбекю, апетитните сандвичи с пилешко и дори на хавайската кухня. Сред най-изкусителните предложения са хавайската закуска (ориз с бъркани яйца, пиле и сладко кисел сос), пиле с джинджифил и грах, моркови, царевица, бял ориз и салата с боб.

Приятен полет!