Автор
Woman.bg

Най-странните туристически атракции в света

Gundam

Сред най-необичайните туристически забележителности на Токио е Full-Scale Gundam - статуя на гигантски робот, намираща се в парк Odaiba Shiokaze. 60-метровата RX-78 Gundam реплика има подвижна глава и излъчва светлина от 50 различни места. Тя е създадена през юли 2009 г. по повод 30-та годишнина на Mobile Suit Gundam - супер популярна японска анимационна поредица.

Портокаловия карнавал в Ивреа

Ивреа е малък италиански град, недалеч от Торино, който всяка година в края на февруари се превръща в бойно поле като основното оръжие е портокала.

Всеки, който желае да вземе участие в забавлението, трябва да облече средновековен костюм и да бомбардира околните със сочни портокали от Сицилия.

Легендата разказва, че в края на XIII век Ивреа бил управляван от безмилостния маркиз Гулиелмо Монферато. Той искал да прекара една нощ с красивата дъщеря на местния мелничар - Виолета, но тя упорито му се противопоставяла. В крайна сметка тя успяла да отсече главата на тиранина, като първо го зашеметила с удар с портокал. Оттогава портокалите са символ на главата на врага. Тази легенда се превърнала в странна традиция, която се спазва и до днес.

Integratron

За тези, които са запалени по странните и еуфористични преживявания, то Integratron е дестинация, която задължително трябва да се посети. Намиращата се в центъра на пустинята Мохаве, Калифорния, куполна сграда е създадена от Джордж Ван Тасел през 50-те години като "машина на времето", която подмладява човешкото тяло.

Според него информацията за построяването на тази необичайна постройка му е била дадена от извънземни, а местоположението и е избрано въз основа на сложен набор от теории, свързани с магнитното поле на Земята и отношенията на Integratron с Голямата пирамида в Египет и Giant Rock.

Тасел твърди, че Integratron се намира на пресечната точка на мощни геомагнитни сили, които в комбинация с уникалната геометрия на сградата, ще концентрират и усилят енергията, необходима за подмладяване и изцеление.

През 2005 г., геофизик измерва магнитното поле на земята до 15 мили във всяка посока от Integratron и след това от вътрешната страна на купола и в действителност наистина има значително необясним скок в магнитното поле на земята в центъра на Integratron.

Пещерните хотели на Кападокия

Кападокия, този магически красив район в Турция, е известен с уникалните си пещерни хотели. Те са издълбани във вулканичните скали, имащи причудливи и ефектни форми. Пренощуването в един такъв хотел определено ще е незабравимо преживяване, което не трябва да се пропуска.

Парижките катакомби

Тази злокобна атракция на иначе романтичния Париж представлява мрежа от тунели с дължина 320 км, кръстосващи под земята целия град, а стените и таваните им са "украсени" с костите и черепите на близо седем милиона парижани. Катакомбите датират от края на 18-ти век, когато правителството взело решението да прехвърли съществуващото гробище, което заемало ценна земя за ново строителство, в неизползваните подземни тунели.

Чернобил

Едни от най-зловещите места, които човек може да посети, са Чернобилската атомна електроцентрала и близкият град Припят в Украйна. По необясними причини през последните години голям брой туристи от целия свят проявяват желание да посетят тази радиоактивна зона. Днес в призрачния град Припят има само разрушени сгради, обезлюдени след аварията през 1986 г.

Алеята на дъвката

Защо му е на човек да гледа използвани дъвки? Отговорът остава неясен. Но въпреки това Алеята на дъвките в центъра на Сан Луис Оубиспоу, Калифорния привлича туристи вече години наред. Двадесетметровият участък, върху който са залепени хиляди дъвки, се смята за най-обсъжданата забележителност на града.

Храма Карни Мата

Легендата разказва, че гризачите, обитаващи храма " Карни Мата", са членове на семейството на богинята Карни, които са били превърнати в плъхове през 14-ти век. Днес комплекса, намиращ се в малкия град Дешнок в Индия, е дом на около 20 хиляди плъха, които са под защита в храма и се считат за свещени животни.