През 2006 година индийският хотелиер Прия Сачдев похарчва 20 милиона долара, за да се ожени за модела Викрам Чатуал. Свтабата продължава 10 дни и на нея присъстват 600 гости.

Руският милиардер Андрей Мелниченко и манекенката Александра Николич сключват брак през 2005 година. На пищната церемония в Кот Азур, Франция, която е струва на двойката 30 милиона долара, са поканени 250 души.

Специално за младото семейство и техните гости печт Кристина Агилера с хонорар от 3.6 милиона долара, Уитни Хюстън, също Енрике и Хулио Иглесиас.

Сватбата на Ваниша Митал, дъщеря на втория най-богат човек в Индия – Лакшми Митал, и Амит Батия е оценена на около 60 млн. долара. Семейството на младоженците превозва над 1000 гости от цял свят с частния си самолет до Франция, където в рамките на 6 дни се провеждат сватбените тържества.

Ваниша и Амит започват седмицата с годеж. Той е последван от вечеря в известния парк Градините наТюйлери, която е подготвена от главни готвачи, дошли специално за повода от Индия. Самата сватба се състои на няколко километра от парка – в замъка Во льо Виконт (Chateau Vaux le Vicomte), построен през XVII в.

Гвоздеят на приема е изпълнение на поп звездата Кайли Миноуг, последвано от фойерверки над Айфеловата кула.

Сватбата на принц Чарлз и Даяна струва на кралското семейство 70 млн. долара. Част от милионите за тази приказна сватба са отделени за охрана.

Най-екстравагантният подарък, който двамата получават, е от емира на Бахрейн. Той има подарява инкрустиран със скъпоценни камъни модел на лодка. Лодката на стойност около 500 000 паунда е открадната след трагичната смърт на принцеса Даяна и никога не е открита.

Най-скъпата сватба, вписана и в рекордите на Гинес, е тази на шейх Мохамед от Абу Даби и принцеса Салама. Сватбата е през 1981 г. и на нея присъстват 20 000 души.

Церемонията се състои в специално построен за целта стадион и продължава 7 дни. На населението от градовете и селата също е изпратено ядене и пиене, за да могат и те да споделят радостта на младото семейство.