Киното никога нямаше да бъде същото без тези емблематични рокли, продадени за милиони долари години след като лентите стават абсолютен хит.

От „Закуска в Тифани“ до „Титаник“, вижте най-скъпите филмови рокли на всички времена.

Роклята на Мерилин Монро от филма The Sеven Year Itch

Безспорната икона на американското кино Мерилин Монро направо блести в една от най-известните филмови рокли, съдържаща в себе си целия блясък на Холивуд. През 2011-та тя е продадена на търг за 4,6 милиона долара.

Роклята на Одри Хепбърн в „Моята прекрасна лейди“

През 2011-та пищната рокля на Одри Хепбърн от филма „Моята прекрасна лейди“ беше продадена на търг за 3,7 милиона долара. Дизайнът е на Cecil Beaton, а в нея Одри прилича на истинска холивудска принцеса.

Роклята на Одри Хепбърн от „Закуска в Тифани“

Дългата черна рокля на Одри Хепбърн от филма „Закуска в Тифани“ струва на новия си собственик сумата от 900 000 долара. Лентата е еталон за стил, като налага и традицията на класическата черна рокля, която всяка жена трябва да притежава в гардероба си.

Роклята на Мерилин Монро в „Джентъмените предпочтат блондинки“

Секси червената рокля на героинята на Мерилин Монро беше продадена за стойността от 1,2 милиона долара. Очертаващата силуета дреха перфектно допълва съблазняващия образ на Мерилин Монро.

Роклята на Джули Герланд от филма „Вълшебникът от Оз“

През 2012-та година роклята, носена от Джуди Гарланд през една от нейните първи роли – тази на Дороти от „Вълшебникът от Оз“ беше продадена на търг за 480 000 долара.

Роклята на Кейт Уинслет от „Титаник“

Роклята от един от най-романтичните филми в историята на киното беше продадена през 2012-та година за 330 000 долара. Дрехата, направена от шифон превръща героинята на Кейт Уинслет в символ на независимата жена, избираща любовта пред пред богатството.