Автор
Woman.bg

Най-скъпите и вкусни обеди в 5-звездни ресторанти – II част

Културата на хранене и дегустацията на скъпи ястия в модерни първокласни ресторанти днес е занимателно хоби за много хора, особено богати и известни.

Все повече внимание се обръща на думи и термини, които доскоро не бяхме чували: „органичен“, „фюжън“ и т.н.

Предлагаме ви да оцените и вие ястията, които могат да ви поразят не само с вкуса и вида си, но и с цената се!

Продължение...

4. Ресторант Sukiyabashi Jiro, Токио, Япония ($400)

В това заведение често се хранят Кейти Пери и Хю Джакман. Намира се до токийската Централна гара и се смята за един от най-добрите ресторанти в света, специализирани в приготвянето на суши.

Четете още: Урок по етикет: Езикът на приборите

Това е едно от малкото суши-заведения, наградено с три звезди от Michelin. Обикновено главният готвач благодари на посетителите, като им предлага допълнително ястие за спомен. В Sukiyabashi Jiro се обръща особено внимание на детайлите – как се сервира храната и в каква последователност.

3. Ресторант The French Laundry, Юнтвил, щата Калифорния ($470)

Заобиколен от красива градина, The French Laundry споделя философията на градския си вариант – ресторанта Per Se. Цените в менюто на главния готвач са от 295 долара нагоре, понякога са предвидени и допълнителни разходи.

Първото ястие са миди с ечемик. Следва кралски черен хайвер, който струва още 75 долара. После се сервира сърцевина от хавайска „прасковена“ палма, след което полента с черен зимен трюфел (срещу доплащане от 100 долара). Менюто продължава с риба морски език и зеленчуци, американски омари, аспержи и грах, пай с телешки гърди, сирене комте и за десерт – плодове, сладолед и шоколад.

2. Ресторант The French Room в хотел Adolphus, Далас, щата Тексас ($584)

Вкусните ястия в ресторанта French Room се приготвят от първокласни готвачи от цял свят. Менюто на заведението се променя всеки сезон.

Три ястия ще ви струват доста скъпо – 80 долара. Но цената на допълнителните продукти и ордьоври е още по-впечатляваща. За начало можете да поръчате 90 гр. хайвер от три вида с масло и американски омари. Платото от фермерски сирена също ще ви зарадва с великолепен вкус. А за десерт можете да хапнете френско суфле.

1. The Old Farmstead Steakhouse, Ню Йорк ($947.50)

Old Farmstead Steakhouse се намира в специализирания месен пазар недалеч от Ню Джърси. Основен деликатес тук е телешкото Кобе, което се цени заради необичайната мраморна структура на месото. За да се получи този ефект, добитъкът се храни с отбрани семена и се пои с чиста вода.

Месото, което се доставя от Япония, задължително преминава оценка на качеството. Можете да започнете обяда с коктейл от раци, след което да хапнете телешко Кобе, омари и холандски аспержи. Десертите могат да бъдат такива, че да си ги вземете за вкъщи.

Четете още: Най-скъпите и вкусни обеди в 5-звезди ресторанти - I част