Автор
Woman.bg

Най-скъпите и вкусни обеди в 5-звездни ресторанти - I част

Културата на хранене и дегустацията на скъпи ястия в модерни първокласни ресторанти днес е занимателно хоби за много хора, особено богати и известни.

Все повече внимание се обръща на думи и термини, които доскоро не бяхме чували: „органичен“, „фюжън“ и т.н.

Предлагаме ви да оцените и вие ястията, които могат да ви поразят не само с вкуса и вида си, но и с цената се!

Миризмите и вкусовете са нещо, което може да остане запечатано в паметта ви за цял живот. Храната е способна да обединява хората и да създава благоприятна атмосфера при срещи и преговори. Яденето е един от основните аспекти на човешкия живот. Един истински почитател на добрата кухня може да оцени по достойнство вкусните и в същото време здравословни ястия.

Всички съвременни ресторанти имат нещо общо. Органичните и максимално пресни продукти стават все по-популярни, особено сред представителите на висшата класа. Визуалното оформяне на храната също е важен аспект, върху който работят майстор-готвачите. При храненето се задействат всички сетива, сервираното ястие трябва да се отличава не само с прекрасен аромат и вкус, но и с безупречен външен вид и идеална консистенция.

Всяка една страна разработва собствена култура на хранене и определя насоките, в които да се развиват ресторантите при създаване на ново меню. Това се прави, за да бъдат задоволени променящите се изисквания на потребителите. А иновациите, които създават професионалните майстор-готвачи, водят до еволюция на кулинарията.

7. Хотел Inn at Dos Brisas, Хюстън, щата Тексас (250$)


Готвачите в тексаския хотел Inn at Dos Brisas използват само най-пресни продукти за приготвяне на ястията си.

Органичните зеленчуци се отглеждат в местна ферма с площ 10 хектара. Всеки ден ресторантът се зарежда с прясно месо и морски дарове.

Методът „от фермата директно на масата“, съчетан с похвати от френската и азиатската кухня, образува фюжън-стил, който прави всяко едно хранене незабравимо.

Dos Brisas може да се похвали и със 7 хил. бутилки превъзходно вино. Тук се сервира немска бира, както и уникални ръчно направени коктейли.

Супер-менюто от шест ястия на главния готвач включва миди, картофи от сорта „ruby crescent“ и ядки, прясна риба с трюфели, салата и фоа-гра, класическа телешка пържола „рибай“, мозък, млечен шоколад, черен трюфел и пет варианта за вина, подбрани специално за ястията.

6. Бар The Polo Lounge, Бевърли Хилс, щата Калифорния ($265)

Барът The Polo Lounge, разположен в Бевърли Хилс, би допаднал на всеки. Особено красива е откритата тераса. Това е уютно местенце, където можете да се позабавлявате нощем или да хапнете на открито през деня.

Четете още: Урок по етикет: Езикът на приборите

Най-добре е да започнете трапезата си с оригинален ордьовър от рядък сибирски хайвер. След него опитайте филе миньон, картофи Юкон, пащърнак, глазиран лук Cipollini и сос от пипер. За финал хапнете и най-добрия десерт – черен зимен трюфел.

5. Ресторант Рer se, Ню Йорк ($310)

Ресторант Рer se, разположен в центъра на Манхатън, е градския аналог на ресторанта The French Laundry. Тук всеки ден се създават няколко нови менюта, които да изненадат приятно гостите.

Първото ястие във вегетарианското меню за конкретен ден може да включва лимонов шербет, салата от пържено цвекло, chana dal vada (нахут със зелени подправки), ментови палачинки, аспержи armandine, картофено anolini, пай с рикота и Willoughby (аспержи с орехи). Десертното меню също е много голямо и включва плодове, сладоледи и шоколад.

Очаквайте продължение...