През месец юни тъй сексапилната на живо и на екрана Анджелина Джоли стана на 39 години. Вчера пък стана ясно, че актрисата най-после е сключила брак с любовта на живота й - Брад Пит.

Време е да си припомним най-съблазнителните й роли.

Мнозина се възхищават на тази жена – комбинацията от безупречен външен вид, ум и добро сърце е рядкост и е превърнала Анджи в кумир на милиони хора. Ако обаче надникнем на 10 години назад в миналото, ще видим, че хубавицата далеч не е била пример за подражание.

На младини вместо елегантни рокли haute couture тя е носила на червените пътеки кожени панталони и е предпочитала да се подстригва късо като момче. Мечтаела да стане директор на погребално бюро – смятала, че това е идеален начин да се доближи до смъртта, от която живо се интересувала. „Татуировки, кръв, белези – ето от това съм направена“, споделя актрисата в едно интервю.

Четете още: Екстрасенс: Брад не обича Анджелина!

Днешната Анджелина Джоли е любеща майка, талантлива актриса и образцова съпруга. Преживяла е два развода, търсейки усилено мъж, който да е по-силен от нея. Всички разбирали, че въпреки изящната си фигура отвътре Анджи е твърда като стомана. Брад Пит, връзката с който предизвика истински медиен бум, се оказал опората, от която хубавицата имала нужда. „Лудата любов минава бързо, но любовта между двама луди не минава никога“. Джоли изглежда най-сетне е намерила своя „луд“. Двамата се запознали на снимачната площадка на филма „Господин и госпожа Смит“.

Децата на Анджи са отделна глава в биографията й. Актрисата все по-рядко се снима и се появява на светски мероприятия, стараейки се да отгледа шестте си деца самостоятелно. Сериозното й отношение към децата е трогателно – тя е посланик на ООН, посещава най-бедните страни по света, където туристите не стъпват. „Гледате по телевизията бедни страни като Индия и Африка, но не си представяте как изглежда това. Слизате от хеликоптера, а наоколо има само камъни, прах и стари, полуразрушени лагери на хора, изгубили домовете и семействата си“.

На екрана Джоли умело стреля с пистолет и убива хора, но в реалния живот Анджи всъщност спасява животи, доставяйки лекарства, храна и дрехи на бедните и разговаряйки с военни, деца на бежанци и местни жени.