Тази класация би могла да ви даде някои идеи за идеалното местенце за споделяне на незабравими мигове с любимия човек.

Брюж

Брюж може да се опише с две думи – Северната Венеция. И макар, че сме чували това определение за много от градовете с водни канали, трябва да признаем, че има нещо специално в Брюж. Градът е един от най-красивите на Фландрия, а историческият център е включен в списъка на ЮНЕСКО.



Дубровник

Познат като перлата на Адриатика, Дубровник е бил седалище на независимата Република Рагуза (латинското име на града). Със своите красиви каменни сгради и непокътнати крепостни стени, изправени пред тюркоазеното море, Дубровник се нарежда сред предпочитаните дестинации за меден месец на Балканите.

Четете още: Най-известните ледени пързалки в света тази зима

Виена

Столица на една от най-влиятелните империи в историята, Виена е сред най-разкошните немско-говорящи градове. Величествените неокласически сгради и бароковите дворци придават на Виена уникален чар и атмосфера. Романтичният характер на града се подсилва допълнително от асоциацията му с великите класически композитори.



Остров Санторини

Малко места са улавяли човешкото въображение както Санторини – останките от древен остров, разрушен от огромна вулканична експлозия в разгара на Минойската цивилизация. Някои дори смятат, че тук се е намирала Атлантида. Белите сгради, вятърните мелници, църквите със сини куполи и спиращия дъха залез на Ия се нареждат сред най-популярните панорами и са мечтано изживяване за много двойки.



Амстердам

Обикновено Амстердам не присъства в подобни класации. Ние обаче сме на мнение, че има особена романтика в пейзажа на вековните сгради, извисяващи се (и надвиснали) над лабиринта от бавно течащи канали. Амстердам има магическо и релаксиращо излъчване. За съжаление локацията му не предполага добро време, особено в месеците между септември и май.



Флоренция

Люлката на Ренесанса, Флоренция, е един от най-очарователните и красиви градове в света. Няма нищо, което да се сравни с романтичното преживяване на разходка по поречието на река Арно с гледка към Понте Векио, слънчев следобед из градините Боболи с многобройните им фонтани и неокласически скулптури, а хълмът на Микеланджело с гледка към целия град е любимо място както на сватбените фотографи, така и на обикновените посетителите.

Четете още: 7 възможности, които ни дава пътуването

Париж

Френската столица е вечната романтична дестинация, където изключителната кухня, красотата и радостта от живота са част от ежедневието. Париж е считан за световна столица на модата, луксозните стоки и кулинарията и тази комбинация не може да остави никого безразличен към чара на града. Париж не оглави класацията заради сравнително облачния и дъждовен климат, арогантността на жителите и нарастващото чувство за несигурност заради големия брой имигранти.



Рим

Романтичен град пар екселанс. Това е земята на Долче Вита, където ресторантите сервират отлична храна на свещи и където тесните калдъръмени улички са обградени от многоцветни дворци и величествени монументи. Рим има качествата да очарова всяка двойка.



Венеция

Може би най-уникално романтичния град в света, Венеция е място, където сякаш времето е спряло. Тук всяка сграда, всеки скрит малък площад, носят духа на миналото, когато венецианците управлявали морска империя, простираща се над Адриатическо море и Източното Средиземноморие. И макар че Венеция страда от популярността си и е често пренаселена и дъждовна в разгара на сезона, тя си остава един неповторим град.

Тези романтични места са подбрани от екипа на tansutravel.com