Дойде и пролетта – сезонът на любовта, слънцето и пътешествията!

Може да не отлагате дългоочакваната отпуска до лятото, а да си направите едно романтично пролетно пътешествие извън туристическия сезон. Сега е най-подходящото време да се разходите по улиците на най-красивите европейски градове или да прекосите океана, търсейки приключения.

Няма да ви говорим за „града на любовта“ Париж, но ще ви напомним за други пет не по-малко впечатляващи и романтични места.

Хонолулу, Хаваите, САЩ

Четете още: Малък остров, голяма красота – остров Ниуе

Ако вече нямате търпение да дойде лятото и намирате за най-приятна почивката на море, идете в Хонолулу при палмите и слънцето. Това място е просто създадено за влюбени двойки – младоженци от цял свят идват да прекарат тук медения си месец. Ще можете с любимия да се разходите по живописното крайбрежие на Уайкики Бийч и да посетите вулканичния кратер на върха на планината. В Хонолулу няма други по-известни забележителности, но пък тук ще намерите най-важното – уединение, красиви плажове и високи вълни за сърф.

Барселона, Испания

Четете още: Пътешествия за двама

В Барселона има всичко – море, плаж, прочута в цял свят архитектура, творби на Гауди, нощни клубове и уютни кафенета и ресторанти. Градът е идеален за романтична почивка – разходете се по улиците на Готическия квартал, разгледайте барселонското пристанище и не забравяйте да напазарувате на Ла Грация. Барселона се слави и със своите рибни ресторанти, които са разположени по крайбрежието недалеч от пристанището. Точно там ще намерите най-пресните и качествени морски продукти.

Истанбул, Турция



През април в Истанбул започва сезонът на лалетата – всички площади на града са осеяни с разцъфнали лалета. Този шумен град на пръв поглед не е подходящ за романтична почивка, но в него ще можете да се разходите до брега на Босфора, да посетите Принцовите острови, да пробвате оригинално турско кафе и първокачествен локум. Впрочем смята се, че най-добрият локум Истанбул се продава във веригата кафенета Hafizz Mustafa. Първото такова кафе е било открито през далечната 1864 г. Но в града като цяло трудно може да се намери нещо без дългогодишна история.

Буенос Айрес, Аржентина



Буенос Айрес е град, в който можете да танцувате с любимия си танго направо на улицата. Не умеете ли? Нищо. В аржентинската столица има много места, където можете да вземете бързи уроци по танго. Освен това Буенос Айрес е известен като „аржентинския Париж“ заради великолепната си архитектура и романтичния си дух. В града европейската любов към реда се комбинира хармонично с латиноамериканска страст. След като се уморите от танци, непременно посетете открития музей „Каминито“.

Венеция, Италия



Венеция по право заема почетно място в списъка на най-романтичните градове на света, въпреки огромния брой туристи, които се изсипват ежегодно тук. През пролетта в града няма толкова посетители и ще ви бъде къде по-приятно и спокойно да се повозите в гондола по венецианските канали. Не забравяйте да посетите и музей на венецианското стъкло. Към него има и магазин, в който можете да си купите сувенири за спомен за романтичното си пътешествие.