Автор
Woman.bg

Най-популярните митове за брака – опровергани!

Както за всяко нещо, така и за брака съществуват митове и схващания, които повечето хора са приели за верни. Предламе ти списък на най-популярните митове за брака, които всъщност не съдържат в себе си никаква истина.

Половината от всички бракове завършват с развод

Това проучване не е никак актуално, защото е правено около 70-те години, когато в САЩ са легализирали разводите по взаимно съгласие и тогава започва пикът на разводите. Тогава дори процентът на разводите е достигал 66 процента. През 2011-та година, когато е правено следващото проучване, процентът на разводите е бил 30.8.



Щастливите двойки не се карат

Ако няма конфликти, значи отказвате да се справите с определен проблем, един вид го избягвате, категоричен е американски брачен консултант. Нещо повече, изследвания на професори от университета в Тенеси сочат, че двойките, които от самото начало знаят, че между тях ще има проблеми, имат по-дълги бракове в сравнение с тези, които имат илюзии за безпроблемен брак.

Повече по темата четете тук: Иън Сомърхолдър и Ники Рийд се ожениха!

Двойките, които имат деца са по-щастливи от тези, които нямат

Проучвания на Великобританския свободен университет сочат, че двойките, които нямат деца се разбират по-добре помежду си и дори имат по-дълги бракове от тези, които се радват на потомство.

Женените се отказват от секса

Според проучване на учените в университета в Индиана, женените двойки правят много по-често секс от неженените. „Разбира се, страстта угасва с времето и е най-разпалена от 12 до 16 месеца след започването на връзката. Но след това, ако има разнообразие, огънят може да се възроди и поддържа“, категорични са брачни консултанти.

Повече по темата четете тук: Ей така да ти предложат брак