На пресконференция вчера кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обяви кои са най-популярните имена за новородени в Голямата ябълка през 2011 г.

Оказва се, че нюйоркчани са изпаднали в творческа криза с имената, тъй като Изабела и Джейдън продължават да са най-популярните имена за бебета в трета поредна година.

При момиченцата девет от десетте най-популярни имена се запазват от предходната година. Естер е най-популярното име за бели момиченца, а Медисън за чернокожи.

Новородените момиченца с азиатски произход най-често са кръщавани София (Sophia), докато най-популярното име при момичетата на испаноезични родители е Изабела.

Челнaтa десетка при момичетата се запълва от София (Sophia), Оливия, Ема, Миа, Емили, Медисън, Лий, Клоуи и София (Sofia).

Джейкъб е второто най-популярни име за момченца, следвано от Итън, Дейниъл, Майкъл, Матю, Джъстин, Дейвид, Ейдън и Алекзандър. "Радвам се да видя, че хубаво име като Майкъл се изкачва с няколко места в класацията," се пошегува Блумбърг.

Над 800 момчета, родени през миналата година са кръстени Джейдън, а това е било най-популярното име сред чернокожите и испаноезичните родители. Майкъл оглавява класацията при белите момченца, а Итън при тези а азиатски произход.

Класираните на второ място при момичетата и момчетата София и Джейкъб, респективно, са били най-популярните имена в САЩ през 2011 г.

В Ню Йорк през миналата година са се родили 123 029 бебета (60 221 момичета и 62 808 момчета), или с 1.4% по-малко в сравнение с 2010 г.

Източник: dete.bg