Предлагаме ти 5 полезни плода за закуска, с които да опиташ да започнеш деня и да усетиш разликата!

Банан
Този плод в перфектен за закуска, тъй като дава необходимото количество захар на организма, дори без да добавяш допълнителни подсладители. Добави го към мюсли и ще имаш освен полезна, и вкусна закуска.

Още по темата четете тук: Бадемите намаляват усещането за глад

Грейпфрут
Въпреки че много диетолози твърдят, че не е добре да започваш деня сцитруси, това е перфектният плод за започване на деня, защото е богат на антиоксиданти и ти помага да поддържаш имунитета си на ниво. Освен това, този плод е достатъчно диетичен, за да ти помогне да отслабнеш, без да полагаш особени диети.

Диня
Динята е перфектният плод за хидратация сутринта. Освен това, динята е богата на ликопин – съставка, която можеш да намериш и в останалите червени плодове, и която е важна за превенция на рак, помага за нормалната функция на сърцето и има положителен ефект върху визията ти.

Боровинки
Без значение дали са свежи или замразени, боровинките спадат към т.нар. „супер плодове“, с които няма как да сбъркаш за закуска. Според последните проучвания, боровинките помагат за всичко – от кръвно налягане до нормален метаболизъм. Освен това засилват паметта и ти дават нужната доза енергия за деня!

Ягоди

„Ягодите са супер храни, защото доставят антиоксиданти, без да съдържат калории“, казват водещи диетолози. Една купя ягоди, например, ти дава необходимата доза витамин C за целия ден!

Още по темата четете тук: Яйцата на закуска намаляват апетита през деня