Автор
Woman.bg

Най-откачените университетски традиции в света

Мнозина вярват, че най-добрите спомени от студентските години са тези, свързани с традициите на институцията.

Традициите дават на студентите възможност да се обединят, да се забавляват и правят това, което в реалния живот не биха си позволили. Но има и екстравагантни и неморални развлекателни мероприятия, които често водят до нарушаване на закона и, не на последно място, пречат на обучението. Кои са най-странните студентски традиции, нека проследим:

10. Мертън колидж, Оксфорд: Временната церемония

В края на октомври във Великобритания преминават към зимно време. По това време се състои и тази церемония. Студентите носят академичните си дрехи и организират марш, но наобратно, около четириъгълния двор, пиейки алкохолни коктейли. Тази традиция започва през 1971 г. с основната и много важна цел - да запази целостта на пространствено-времевия континуум.

9.Университет „Сейнт Андрюс“: Стафиденият уикенд

Това е вековна традиция. Някога първокурсниците поднасяли на студентите от по-горните курсове стафиди в знак на благодарност, че те им помагали да се адаптират към живота и ученето в университета. Оттогава много неща са се променили. Сега стафиденият уикенд, който се пада през ноември, представлява море от алкохол, луди купони, а кулминацията на събитието е боят с пяна за бръснене.

Останалите традиции можете да видите тук