Автор
Woman.bg

Най-оригиналните музеи в света: Тайнственият дом на семейство Уинчестър

Определено е полезно и познавателно да се ходи по музеи. Ако обаче те са и интересни и тематични, прекарването ще е още по-незабравимо.

Сигурно във всеки един град има някой необичаен музей. В поредица от няколко статии ще ви представим най-оригинални музеи по света.

Първият е:

Тайнственият дом на семейство Уинчестър - Калифорния, САЩ

Сара Уинчестър, вдовица на Уилям Уърт Уинчестър и наследница на „състоянието на автора на винтовката Уинчестър“, построила през 1800-те години странна къща.

Четете още: Уникалният музей на чантите в Южна Корея

Медиум, към когото се обърнала Сара, я убедил, че върху семейството й лежи проклятие и, че душите на убитите от пушките на компанията ще я преследват.

Затова Сара започнала да строи къща, която непрестанно достроявала. Тя била построена за 38 години и за 6 млн. долара. Има 160 стаи и се разполага на 56 хектара земя.

Строежът бил прекъснат чак след смъртта на собственичката през 1922 г. Сара никога не спяла в една и съща спалня две вечери поред, по този начин се опитвала да обърка привиденията. са построени няколко стълбища и врати, които не водят никъде.

Счита се, че духът на Сара и досега витае из това необичайно здание.

Днес тайнственият дом е превърнат в туристическа атракция и може да бъде разгледан срещу билет, вариращ от 30 до 40 долара. Обиколката включва и музея на оръжията Уинчестър, който е разположен в самата къща.